Fábián Juli előtt is tiszteleg az idei Paloznaki Jazzpiknik

Fábián Juli előtt is tiszteleg az idei Paloznaki Jazzpiknik

Csütörtökön kezdődik a 7. Paloznaki Jazzpiknik. A háromnapos rendezvényen mintegy húsz koncert várja az érdeklődőket, a legkisebbek pedig gyermekprogramokon vehetnek részt.

A kisebb, klubhangulatú koncertek kedvelői éppúgy megtalálhatják majd számításukat, mint azok, akik a nagyobb tömeget vonzó rendezvényeket látogatják szívesen.

Jamie Cullum zongorajátékával indul a 7. Paloznaki Jazzpiknik, aki a funky, a swing és a hiphop világába kalauzolja a közönségét, ezt megelőzően Radics Gigi és a Finucci Bros Quartet lép színpadra, akik a dzsessz és a swing stílusjegyeit ötvözik játékukban, valamint DJ Maestro is zenél a fesztivál nulladik napján.

A szervezők egy koncerttel és színpadavatással idézik meg a tavaly elhunyt Fábián Juli emlékét, aki lelkes szervezője és résztvevője volt a paloznaki fesztiváloknak. A tájház udvarán álló, korábbi kis színpad, ahol az énekesnő debütált, az ő nevét viseli majd. Fábián Juli emléke előtt tisztelgő pénteki koncerten fellép mások mellett Tóth Vera, valamint Zoohacker és zenekara.

 

 

A Soul II Soul feat Jazzie B & Caron Wheeler valamint az Elektro Delux is muzsikál pénteken, a Fábián Juli Színpadon pedig az Indigo, a Pankastic, Muck Éva és zenekara, valamint a Várallyay Petra Trió szórakoztatja a közönséget.

A szombati napjának sztárjai a Kraak & Smaak Live Band és a Geszti+Jazz+Az+Lányok produkció (Váczi Eszter, Behumi Dóri és Kozma Orsi). Szintén láthatjuk többek közt Barabás Lőrinc zenekarát, valamint Antonia Vai is koncertet ad.

A gyermekeket interaktív kiállítás, játszóház, ügyességi, logikai és fejlesztő játékok várják a nagyszínpad mellett. Idén is lehet majd tuktukokkal, a fesztivál védjegyévé vált kis motorokkal közlekedni a helyszínek között, valamint piknikbuszok indulnak Balatonfüred, Alsóörs, Balatonalmádi, Balatonkenese irányába.

Meg lehet majd kóstolni a házigazda Homola, valamint a környékbeli pincészetek borait és többek között a Tekeresvölgyi Sajtműhely is kínálja termékeit.

A Paloznaki Jazzpiknik minden évben több fontos ügyet támogat, idén a Bátor Tábor mellé állt, a fesztiválon készült és feltöltött képek mindegyike után ötven forinttal támogatja a rendezvény a tábor ügyét.

ATEMPO.sk / MTI