A DAL 2017: Pápai Joci - Origo

Pápai Joci

Itt a következő dal, Pápai Joci Origo című szerzeménye, mely részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2017. január 14-én, 19.30-kor a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2017 versenyben.

 

Pápai Joci 1981-ben született. A zenével már korán kapcsolatba került, mivel bátyja hatására már 4 évesen elkezdett gitározni, dalokat írni. Fejlődése során hatással volt rá a 60-70 évek zenéje, a rock, a pop, soul, R&B stílusok.

Mindezek mellett a sport is meghatározó része volt az életének, de végül az zene mellett döntött. A nagyközönség előtt 2005-ben mutatkozott be a Megasztár című tehetségkutató műsorban, ami után önálló nagylemezzel debütált.

Első nagy slágere a „Ne nézz így rám” című dal volt. 2006-tól számos felvételben („Nélküled”, „Nekem ez jár”) közreműködött Majka oldalán, de a legnagyobb sikert 2015-ben megjelent, „Mikor a test örexik” című daluk aratta. Joci ezután egy újabb önálló dallal jelentkezett, amit Caramellel és Szabó Zével közösen hoztak létre, „Elrejtett vilag” címen. Legutóbb szintén Majkával közösen jelentkeztek egy könnyed pop-funk dallal, melynek címe „Senki más” volt.

Az Origo szövegét és zenéjét is Joci írta, a hangszerelésben Max Tailor és Szabó Márton voltak a segítségére.

 

 

ATEMPO.sk / A DAL