HALLGASD MEG: Élő elektrosokk Mike Gotthard-tól

Mike Gotthard

Mike Gotthard azaz Gotthárd Mihály a magyar fiatal gitáros generáció kiemelkedő egyénisége. Zenész családba született Zalalövőn, így korán megismerkedett hangszerével. Kezdetben autodidakta módon kezdte elsajátítani a blues és rock zene alapjait, majd magántanárai Zsoldos Báró Zoltán és Mohai Tamás segítettek neki ebben. 2011-ben felvételt nyert a Liszt Fernc Zeneakadémia jazz gitár szakára, ahol Babos Gyula, Horányi Sándor és László Attila kezei alatt formálódott tovább. Gitárjátékában keveredik a blues érzelmessége, a jazz improvizativitása, a rock energiája és a funk ritmikája.

 

Számtalan hazai produkcióban működött közre és az elmúlt éveket folyamatos turnézással töltötte. 2015-ben az év felfedezettjének választotta a HANOSZ a magyar hangszeresek országos szövetsége. Első szóló albuma 2016 őszén jelent meg Intellectual Brutality címmel, melyen olyan neves muzsikusok működnek közre mint, Gary Willis, Scott Kinsey, Borlai Gergő, Anton Davidyants, Federico Malaman, Barabás Tamás és Szebényi Dániel.

 

Mike Gotthard Electric Shock

A lemezen közreműködő zenésztársakkal hozta létre legújabb felállását a Mike Gotthard Electric Shock-ot, amellyel több sikeres koncertet adtak már Magyarországon és a környező országokban is.

A napokban három videó látott napvilágot az új formációtól. Az élő stúdiófelvételek a SuperSize Recording-ban készültek. Borlai Gergő dobokon, Anton Davidyants basszusgitáron és Szebényi Dániel billentyűkön működik közre.

 

 

 

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk