VIDEÓ: A magyar Fricska Táncegyüttes meghódítja Cseh-Szlovákiát

Szeptemberben indult útjára a Cseh-Szlovák Got Talnet (Česko Slovensko má talent) nyolcadik évada. A november végéig tartó válogatók még sok tehetséget mutatnak be, de ami már most biztos, hogy a döntőben magyarokkal is találkozhatunk.

A világ leggyorsabb táncosaiból álló Fricska Táncegyüttes is bemutatkozott a tehetségkutatóban és lenyűgözte a négytagú zsűrit. Jakub Prachář zsűritagnak köszönhetően Arany gombbal jutott egyenesen a fináléba.

Az együttes az autentikus magyar táncmotívumok mellett modern színpadi elemeket is használ előadásaikban, ami teljesen egyedivé teszi őket. A bemutatott produkciójukban több száz csapást és koppintást mutattak be a nézőknek. Érdemes megnézni a videót, lenyűgöző.

 

 

A Papp Máté Bence, Papp Gergely Bálint, Popovics Márk és Szabó Dániel alkotta négyes 2014-ben felállított néptánc gyorsasági rekordjukkal előzték meg az ír szteppkirályt, Michael Flatley-t. 2019-ben a ritmusok és a dinamika bűvöletében élő fiúk saját magukat győzték le.

Korábbi teljesítményüket túlszárnyalva Popovics Márk 1 másodperc alatt 45 csapást és koppintást ért el. Csapatban pedig 2 perc alatt 4077 csapást és koppintást teljesítettek ezzel ők az abszolút gyorsasági rekorderek a néptánc világában.

 

 

Sikereket értek el a Britain’s Got Talent és a Hungary’s Got Talent színpadán is, a IV. Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon pedig elnyerték a legjobb koreográfia díját. Számos neves rendezvényen képviselték Magyarországot a világ minden pontján. Károly herceg 70. születésnapján a Buckingham Palotában is felléptek, ahol kezet fogtak őfelsége II. Erzsébet királynővel is.

Gratulálunk a srácoknak és akkor figyeljük a TV képernyőket december 7-én, szombaton, amikor is a TV JOJ és TV Prima élőben közvetíti majd a tehetségkutató döntőjét.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk