Egy albumnyi Zámbó Jimmy utalás került Peter Srámek dalába – itt a Forog a film A Királyból (KLIP)

„Forog a film” címmel debütál Péter Srámek új videóklipje, amelyben felcsendülő aláfestés nem kevesebb mint tizenkét darab Zámbó Jimmy slágercímet, vagy szövegrészletet rejt magában ezzel is tisztelegve a néhai király öröksége előtt. A ’80-as évekbe repítő felvétel a MAHASZ listán harmadik helyen nyitó ’A Király’ filmzenei dupla CD-n is megtalálható.

Hétvégén útjára indult A Király című turnéja is, mellyel közel húsz felvidéki helyszínen is találkozhatunk, melyről bővebben interjúnkban mesélt Péter.

A Király sorozat sikere után új dalokat várnak tőlem – Exkluzív Peter Šrámek-interjú

A Király című sorozat sikere minden várakozást túlszárnyal, annak ellenére, hogy csak korlátozottan, az RTL+ streaming csatornáján érhető el. Az is bátran kijelenthető, hogy a filmben elhangzó új zeneszámok is hozzájárultak a sikerhez és ezzel Péter Srámek életében is egy új zenei karrier felívelése vette kezdetét. Péter ma már saját dalaival, saját hangszínével is képes tömegekhez eljutni, nevét már mindenki ismerheti!

A tízrészes műsor főcímdala, a „Jöjj velem” klipje a YouTube számlálója szerint már túl van az egymilliós nézettségen és az 57. legnépszerűbb zenei videóként tartja számon a videós megosztó, de az alig egy hónapos „Ki vagyok én” című klip is többszázezres sikert könyvelhet el. Akik a sorozatot zenei szempontból is vizsgálták, azoknak bizonyára feltűnt, hogy a széria nem feltétlenül a Zámbó Jimmy kiadványokra támaszkodva készült, hanem inkább a fordulatos cselekmények élveznek előnyt és csak indokolt esetben kerül előtérbe a zene. Rengeteg Zámbó Jimmy-sláger maradt ki a filmből, amelyeket a legjobb szándékkal sem tudtak forgatókönyvhöz igazítani – köztük van a most debütáló „Forog a film” is, amely kiemelt szerepet kapott mégis a projekt alatt.

A Csicsák Norbert által írt szerzemény pont azért is született, hogy a Jimmy vagy Jimmyvel kapcsolatos zenék kedvelői hiányérzetét enyhítse, hiszen ebben tizenkét Zámbó Jimmy korábbi munkásságaiból montázsolt utalás hangzik el – köztük van a „Bukott diák”, a „Valahol bús dal szól” és számos más ma már ikonikusnak mondható felvétel is. A szöveg Joós István tollából származik, aki Jimmy egykori munkatársaként testközelből ismerte az előadót.

A debütáló videóklip rendezője, ahogy a „Ki vagyok én” és a „Jöjj velem” esetében is Oláh István, aki erre a tempós, slágeres dalra, egy olyan mozgóképet álmodott meg, amelytől minden néző késztetés érezhet „A Király” sorozat megnézésére.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Dupla CD formájában tavaly decemberben megérkezett ’A Király – Filmzene & Symphonic’ korong, amelyben többek közt 11 Peter Srámek által énekelt, Jimmy inspirálta dal mellett meghallgathatunk még több mint 10 eredeti Zámbó Jimmy-felvételt szimfonikus hangszereléssel, valamint egy korábban még soha egyetlen lemezén sem hallott szerzeménnyel.

Ki vagyok én? - énekli a Zámbó Jimmy film új dalában Peter Srámek (KLIP)

Először láthatjuk képernyőn A Király sorozat valódi énekesét, a vágsellyei Peter Srameket (KLIP)

ATEMPO.sk
Fotó: archívum