Felviszel – csodás karácsonyi klipet készített az Opera (VIDEÓ)

Felviszel – Josh Groban slágere nyomán rögzítette karácsonyi klipjét az Opera (VIDEÓ)

Megyimórecz Ildikó és Brickner Szabolcs magánénekesek előadásában, a Magyar Állami Operaház Zenekarának és Énekkarának közreműködésével, László Boldizsár zenei rendezésében, Ókovács Szilveszter magyar szövegével és koncepciója nyomán rögzítette az OPERA idei karácsonyi dalát, amelynek alapjául Josh Groban amerikai énekes 2004-ben megjelent You Raise Me Up című slágere szolgált.

A dalválasztással kapcsolatban az OPERA főigazgatója felidézte: a 2000-es évek közepén, kommunikációs igazgatóként egy operaházi kollégája ismertette meg a számmal, aminek előadásmódja, valamint a dal pozitív üzenete, az egymásrautaltságban születő közösségi érzés, emelkedettség és önmagunkon túlmutató alkotói vágy volt az, ami miatt a slágert feldolgozásra alkalmasnak találta operai keretek között.

A dalhoz készült videóklipet Czeglédi Zsombor rendezte, amelyben a két énekes mellett kiemelt szerepet kapott a Magyar Nemzeti Balett két szólistája, az életben is egy párt alkotó Starostina Kristina címzetes magántáncos és Kekalo Iurii magántáncos, akik több mint egy évtizede tagjai az OPERA együttesének, és éppen egy éve állampolgári esküjüket is a forgatás helyszínéül szolgáló operaházi színpadon tették le.

A klip utolsó szegmenségben ugyancsak közreműködnek az OPERA énekkari művészei, akik először szerepelnek a dalszínház immár hagyományosnak mondható karácsonyi videóiban.

 

 

 

Az OPERA harmadik éve jelentkezik klippel az ünnepek alkalmából. 2021-ben a ház együttesei és szólistái Adolphe Adam Cantique de Noël című klasszikus karácsonyi dalát adták elő, míg 2022-ben a Gyermekkar az ukrán népdalon alapuló Carol of the Bells magyar változatát énekelte el Glória cseng címmel.

 

 

 

ATEMPO.sk