KLIPPREMIER: Itt az Arizóna új dala - Nanana

Arizóna

Megérkezett a dunaszerdahelyi Arizóna zenekar legújabb klipje, ezúttal a márciusban megjelent Tiltott gyümölcs című lemezük utolsó dalához.

A Nanana egy igazi nyári sláger, mely ismét Fecó szerzeménye. „Az igazat megvallva a dal készítése közben nem gondoltam, hogy ennyire belopja magát a mi és a közönségünk szívébe. A stúdiózásnál már az utolsó dalok feljátszása között szerepelt, nem úgy hallgattuk akkor, ahogy most kis idő elteltével, megpihent, letisztult fejjel és fülekkel.” - mondta Maja, aki a dal szövegét is jegyzi.

A klip elkészítéséhez ismét az ImagiCore csapatát választották, akivel a James Bond videójánál is dolgoztak. „Még a forgatása után megegyeztünk, hogy nyáron újra forog majd a kamera. Így is történt. A felvételt hosszas beszélgetések, ötletelések előzték meg. Mindannyian szereplői vagyunk a videoklipnek, ahogy azt már a közönségünk megszokhatta. Ezúttal új arcunkat igyekeztünk megmutatni.

A dal nincs túlbonyolítva, ezért közös megegyezéssel a klip mondanivalóját sem szerettük volna túlkomplikálni. Szeretjük mi is a szépet, és büszkék vagyunk arra, hogy ilyen szép vidéken élünk, úgyhogy nem volt kérdés, hogy a csallóközi természetben találjuk meg a legmegfelelőbb helyszíneket, ahol mind az öten külön-külön majd a végén közösen is megjelenünk. Kedveljük az izgalmas dolgokat, ezért nem hagyhattuk ki, hogy ne mutassuk meg a klipben a mi tiltott gyümölcsfánkat :-)

Maja

A zenekar énekesnőjeként fontosnak tartom, hogy a megjelenésem harmonizáljon a dallal és a klippel is. Nagyon örültem neki, hogy újra Varga Lívia álmodta meg nekem a tökéletes sminket. A dal megkívánta a vidám hullámokat és a fonatokat a hajamban - Gogh Joci remekül megvalósította. A ruha sem volt utolsó szempont, egy gyönyörű fehér felsőre esett a választásom a Süel ruhaboltban Kántor Éva segítségével. Aminek ezen kívül külön örülök, hogy egy kis retrót is vittünk az egészbe. Egy csodálatosan szép kerékpárt kaptam a Velo Love-tól, úgyhogy önfeledten tekerhettem vele. Nagyon örülök neki, hogy ennyien hozzájárultak ahhoz, hogy összejöhessen ez a videoklip.” - mesélte a forgatással kapcsolatban az énekesnő.

De hogy miért is pont erre a dalra esett a választás? „Úgy gondoltuk, hogy a Nanana egy igazi könnyed nyári dal, nekünk pedig ilyen videoklip még hiányzott a „csatornánkról“.
Ahogy a legtöbb dalunkban, itt is fontos a mondanivaló, még ha elsőre nem is tűnik annak. Legtöbben szeretnénk megtalálni a belső békét, harmóniára vágyunk. Van, aki külföldön találja meg mindazt, amire vágyik, akad olyan is, aki ragaszkodik az otthonához. Mi nem ítéljük el egyiket sem, ellenkezőleg. Mindenki keresi a boldogságot, és ez így is van jól.

A dal tisztán és érthetően leírja a mi kis igazságunkat: ha van elég erőd, tiéd a világ, bárhová eljuthatsz, persze ha arra vágysz, de lehet csak elég megtalálnod a lelki békédet és nem fizikailag kell megtenned azt a nagy utat, hanem a lelkedben. A tartalom mellé a zene könnyedsége adja a harmonikus összhangot.”

Nézzük is meg az újdonságot:

 

 

A zenekarral júliusban is sokat találkozhattunk, de augusztusban sem fognak unatkozni. A Tiltott gyümölccsel itt találkozhatunk:

Augusztus 5. – Somorja, Demjén Ferenc előzenekaraként
Augusztus 6. – Ipolyhídvég, Honti Sörfesztivál
Augusztus 12. – Szombathely, Jóskar Ola Napok
Augusztus 18. – Balatonboglár, Szüreti fesztivál
Augusztus 27. – Kisudvarnok, Falunap

A csapat továbbra is tele van tervekkel, ötletekkel, így az év másik felében is hallatnak majd magukról. Annyit elárultak, hogy ősszel egy vadonatúj dallal kedveskednek a rajongóknak. De minden információt elérhetővé tesznek majd közösségi oldalukon.

Zaťko Erivn, ATEMPO.sk