Robog a Phoenix RT őszi-téli turnéja – meglepetéssel is készülnek decemberben

Október közepén indult a csallóközcsütörtöki Phoenix RT év végi országjáró turnéja. Felvidéken és Magyarországon is láthatjuk, hallhatjuk majd a bandát, aki ezúttal három zenekart „választottak” maguk mellé.

„Az erős nyári hónapok után szeptemberben nem koncerteztünk, így október 19-én Sopronban kezdtük a zúzást. A turné első öt állomásán az Alvin és a Mókusok vendégeként járjuk az országot.

Decemberben a Zorall zenekarral karöltve lesz két felvidéki állomásunk, mégpedig Lukanényén és Rozsnyón, melyeken napközben is programokkal készülünk - biztosak vagyunk benne, hogy jó kis hétvége lesz.” - tudtuk meg Puss Tamástól.

„Az idei év két utolsó állomása pedig igazán nagy durranás lesz, hiszen december 28-án Dunaszerdahelyen a Sportcsarnokban a ROAD, a POKOLGÉP, valamint az Anima zenekarokkal várunk mindenkit a ROCKKARÁCSONYON. Szilveszterkor pedig Budapesten a Barba Negrában a ROAD zenekarral zárjuk az évet. Így majd elmondhatjuk, hogy Budapesten indítottuk és ott is zárjuk az évet.”

 

 

A 2019-es év a zenekar számára lemezbemutató év.

„Idén minden a MI KELL TÖBB!? albumról szól. Több klippel is jelentkeztünk, havonta került fel dal az lemezről a youtube csatornánkra, most pedig ezek a dalok kerülnek főszerepbe a koncerteken is.”

A turné állomásai:

Október 19. Sopron, Hangár + ALVIN és a Mókusok
Október 26. Győr, Bridge Hallgatói és Oktatói Klub + ALVIN és a Mókusok
November 8. Pécs, Est Café + ALVIN és a Mókusok
November 15. Esztergom, Sportalsó + ALVIN és a Mókusok
November 22. Szombathely, Végállomás + ALVIN és a Mókusok
December 13. Lukanénye, Kulturház + Zorall, Flashjet, Jockey Jokers
December 14. Rozsnyó, Rakwa Music Club + Zorall, Flashjet, Jockey Jokers
December 28. Rockkarácsony, Dunaszerdahely, Sportcsarnok + ROAD, POKOLGÉP, Anima
December 31. Budapest, Barba Negra Music Club + ROAD


Az új turnéhoz egy új tag is csatlakozott. „Nem titok, jóllehet a zenekar 3 tagból áll, már régóta egy 8-9 fős stábbal járunk a koncertekre. Az új tag a Phoenix Crew-et erősíti, és nem más mint Boros Ádám hangtechnikus, aki valamikor augusztusban keresett meg minket, hogy szívesen dolgozna velünk együtt. Egy rendkívül tehetséges srácról van szó. De technikai dolgokban is beújítottunk, mert törekszünk arra, hogy a koncerteken a zenekar minél jobban szólaljon meg.”

 

 

A koncertezés mellett természetesen új dalok is készülnek.

„Nagy az összhang a zenekaron belül és könnyen születnek az új szerzemények, olyannyira, hogy decemberben, egy évvel az előző lemez megjelenése után újra stúdióban vonulunk. Bár új lemezt csak 2020 őszére tervezünk, viszont több előfutára is megjelenik majd a készülő anyagnak, az első rögtön az év elején, januárban.”

És egy meglepetés is vár minket. „Szeptemberben kaptunk egy izgalmas, egyben megtisztelő felkérést, melyre egyből igent mondtunk. Ennek a felkérésnek a megvalósítása már el is indult. Decemberben kiderül miről is van szó :D”

Kíváncsian várjuk a meglepetést és az új dalokat de addig is menjetek el a koncertekre :)

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk