Karácsony János visszatér Komáromban - folytatódik a Kedvenceid másképp koncertsorozat

A komáromi Városi Művelődési Központ a 2017/2018-as évadban indította el Kedvenceid másképp című klubkoncert-sorozatát a Hangfoglaló program támogatásával. A koncertsorozatban Sebestyén Márta, Lajkó Félix, Szűcsinger (Szűcs Krisztián – Szálinger Balázs), LB27, Aranyakkord – ősbemutató, Ivan &the Parazol, Hangácsi Márton, Firkin, Soós András zenekara, Karácsony János trió léptek fel Komáromban nagy sikerrel.

A Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló program támogatásának köszönhetően a programsorozat a 2019/2020-as szezonban is folytatódhat.

Az előadók kiválasztásánál fontos szempont, hogy olyan művészek kapjanak meghívást, akik népszerűek a helyi, környékbeli és egyetemista fiatal közönség körében. A Kedvenceid másképp program keretében azonban nem nagyszínpadi formában lépnek színre a zenekarok, hanem új oldalukról mutatkoznak be. A kamara jellegnek köszönhetően közelebb kerülhetnek közönségükhöz, megerősítve ezzel a rendezvény közösségi jellegét.

A Kedvenceid másképp program következő rendezvényére – Karácsony János Quartett kamarakoncertjére – 2019. december 5-én 19.00 órai kezdettel kerül sor a Tiszti Pavilon dísztermében.

 

 

Karácsony Jánost a legendás LGT zenekar gitáros-énekesét és zeneszerző-szövegíróját nem kell bemutatni Komáromban, hiszen nem először lép fel a városban. Rockzenei pályafutása 1968-ban a Ferm együttesben indult. 1970-ben többedmagával együtt alapította meg a Generál együttest, de 1974-2016 között a Locomotív GT tagjaként vált igazán népszerűvé. Különböző műfajú zenei produkciók állandó vendége.

A Karácsony János Trió 2010-ben alakult Péter Jánossal, a Firkin együttes „varázsfuvolásával“ és Angler Ákossal, az AnimaSound System dobosával együtt. Az idén a trió Bérces Viktor közreműködésével quartetté alakult. Nagyrészt akusztikus zenét játszanak, elsősorban a hajdani LGT-dalokat szólaltatják meg a megszokott hangzástól kissé eltérően. A több korosztály tagjait vonzó műsorukba itt-ott egykori Generál-slágereket is becsempésznek.

ATEMPO.sk