Peer Gynt – Felvidéken is debütál a Csavar Színház és a Soproni Petőfi Színház produkciója

A felvidéki Csavar Színház és Soproni Petőfi Színház közös produkciója az idei évad egyik legnagyobb és legizgalmasabb előadása. Peer Gynt az álmok színdarabja, az emberiség nagy színdarabja ez, a drámairodalom egyik legnagyobb műve a jó és rossz örök harcáról, küzdelméről. Arról, hol a helyünk a világban, mi az életünk célja, milyen minőségű utat járunk be eközben.

Az előadás főszereplője Gál Tamás Jászai Mari-díjas színművész, rendezője pedig a szintén Jászai Mari-díjas Pataki András. Felvidékről Kiss Szilvia és Boráros Imre is játszik a darabban.

 

Peer Gynt

 

"Intellektuális tét, nagy vállalás, komoly kihívás az előadás, gazdag filozófiát hordozó szöveggel, tartalommal az életünk kérdéseiről.”

"Nem olyan világban élünk, amikor az emberek bátran, önmagukat vállalva bármikor őszintén átadják magukat a szeretetnek. Az egyén hajszolja a pénzt, pozíciót, vagyontárgyakat, sokszor pótlékként. Közben észre sem veszi, mire is lenne szüksége. Peer Gynt sorsa is ezt tükrözi felénk."

 

Peer Gynt

 

Főbb szerepekben:

Horváth Zsuzsa, Jászai- és Aase-díjas
Eperjes Károly, Kossuth- és Jászai Mari-díjas
Kiss Szilvia
Kovács Frigyes, Jászai Mari-díjas
Boráros Imre, Kossuth-díjas
Ács Tamás
Papp Attila
Savanyú Gergely
Marosszéki Tamás
Farkas Tamás
Molnár Anikó

A mozgás Rovó Péter munkája. A három táncos Gara Lídia, Szalai Dóra és Alekszej Batrakov.

A zene Varga Gábor nevéhez fűződik. Az előadásban Kónyai Flórián hegedűn, Sárközi Gábor nagybőgőn és Stöckert Ádám ütős hangszereken működik közre.

 

Peer Gynt

 

A díszlet és jelmeztervező a Munkácsy-díjas Gyarmathy Ágnes, a zenei vezető Oberfrank Péter Liszt-díjas, érdemes művész. A dramaturg Katona Imre.

Az előadás felvidéki premierjére december 15-én, vasárnap 18.00 órakor kerül sor Dunaszerdahelyen, a Csaplár Benedek Művelődési Házban. A darab november 30-án, Sopronban debütált nagy sikerrel, de a tervek szerint Pozsonyban a Nemzeti Színházban, Komáromban, Füleken és Rimaszombatban is láthatja majd a közönség.

 

peer-gynt01
peer-gynt02
peer-gynt03
peer-gynt04
peer-gynt05
peer-gynt06
peer-gynt07
peer-gynt08
peer-gynt09
peer-gynt10
peer-gynt11
peer-gynt12
peer-gynt13
peer-gynt14
peer-gynt15
peer-gynt16
peer-gynt17
peer-gynt18
peer-gynt19
peer-gynt20

EZ, ATEMPO.sk