Orosz zongoraművésznő halt meg karácsony előtt Budapesten (+VIDEÓ)

Orosz zongoraművésznő halt meg karácsony előtt Budapesten

Valószínűleg szén-monoxid-mérgezés miatt halt meg egy fiatal orosz zongoraművész december 22-én Budapesten - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki Híradójában.

Azt mondták, a 27 éves Elina Valijeva holttestét vasárnap találták meg egy budapesti hostelben. A fürdőszobai gázkészülék hibája okozhatta a balesetet.

Az M1 kereste a XIII. kerületi szálláshelyet is, de elzárkóztak a nyilatkozattól.

Valijeva számos nemzetközi díj nyertese volt, és az Orosz Konföderáció területén található Baskír Köztársaság fővárosából, Ufából származott.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondta: a mentők hosszan küzdöttek a fiatal nő életéért, de már nem tudtak rajta segíteni. Egy férfit enyhe szén-monoxid-mérgezés tüneteivel a toxikológiára vittek.

 

 

A Híradóban elmondták, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint idegenkezűség és bűncselekmény gyanúja nem áll fenn.

Borbély Zoltán ügyvéd az M1-nek úgy nyilatkozott: ha idegenkezűség gyanúja nem áll fenn, akkor közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az ügyet a rendőrség. Az ügyvéd ugyanakkor megjegyezte, felmerülhet a foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés.

A zongoraművész emlékére csütörtökön koncertet tartottak az oroszországi zeneiskolában - hangzott el az M1-en.

ATEMPO.sk / MTI