Új szlogen és műsorok – változik a Dankó Rádió

Új szlogen és műsorok – változik a Dankó Rádió

Ha új év, akkor új lendület! Nincs ez másként a Dankó Rádiónál sem: a népszerű rádióadó az eddigi Csendül a nóta, száll a muzsika szlogenjét egy jóval kifejezőbbre cserélte, azaz Dankó Rádió - A magyar zene rádiója. A szlogen mellé pedig friss műsorstruktúra is társul:

„Egységesebbek lettünk." - kezdte Eredics Gábor, a Dankó Rádió csatornaigazgatója – "Az új struktúrával az is célunk, hogy műsorfolyamunk még követhetőbb, áttekinthetőbb legyen. Ezt szolgálja, hogy a naponta jelentkező műsoroknál a hallgató azonos órában azonos hangokat tud megkedvelni, megszeretni.”

A rádió alappilléreit továbbra is a magyar dallamkincs alkotja, vagyis a magyarnóta és a népzene, amelyek mellé az örökzöldek is bekerülnek, mint például a táncdalfesztiválok jól ismert dallamai, és persze az operett műfaja sem merül feledésbe.

„Új műsorral is készülünk! Hétvégenként és ünnepnapokon hallható a Jó pihenést, amelyet Nádas György, az ismert humorista vezet, aki minden alkalommal ismert, érdekes vendégeket hív a műsorába. Emellett hétköznaponként új rovattal, az Édesapám nótájával bővül a Szív küldi szívnek szívesen című műsor, amellyel a családi nótázás hagyományát szeretnénk visszahozni. Alkalmazkodtunk a trendekhez is: a hétköznapi ébresztő műsorunk, a Derűs napot! mostantól reggel 6-tól már 10-ig várja a hallgatókat, így a későbben ébredők is bekapcsolódhatnak az adásba” – tette hozzá Eredics Gábor, aki azt is elárulta, hogy

a tavaly átadott, a legújabb technológiával felszerelt stúdióból a terveik szerint még több élőzenei közvetítés várható.

Természetesen továbbra is lesz Dankó Klub és Dankó Extra, hiszen a Dankó Rádió számára nagyon fontos a személyes kötődés, ahogy a csatornaigazgató fogalmaz: „A hallgatókkal együtt alkotjuk a nagy Dankó Családot”.

Az operett szerelmeseinek jó hír, hogy az Az a szép délutáni adásai meghosszabbodnak és az első órában 18 órától szebbnél szebb operett slágerek csendülnek fel. Emellett reggelente 5 órától – a diaszpóra magyarságára is gondolva – az immáron 7 éves operett műsor, a Túl az Óperencián legsikeresebb adásaiból is hallható válogatás.

Az esti, éjszakai program meghatározó műsora változatlanul a Népek dalai, amely más népek zenéjének gazdagságát tárja a hallgatók elé.

ATEMPO.sk / MTVA