A 30 éves Republic Felvidéken kezdi turnéját

Republic

A járványhelyzet és a korlátozások miatt átalakult a Republic nyári koncertnaptára is. A 30 éve alakult zenekar jubileumi bulija jövőre tolódik, de nem maradunk koncertélmény nélkül idén sem.

Augusztus 15-én a felvidéki Nemeshodosi Nagy Lakoma ad helyet majd a Rebublic kétórás igazi nagykoncertjének este 22.00 órától. Ezzel belevágnak a nyári turnéba, melynek keretében a Tisza-tó partján, a Balaton-parton (Siófok, Tiszafüred), Vásárosnamény és Kaposváron is találkozhatunk velük augusztus folyamán.

 

 

A pop és a rock határán működő Republic 1990-ben alakult, dallamos zenéje, könnyen értelmezhető, ám szókimondó szövegei az első lemez megjelenése, 1990 óta markánsan jelen voltak a magyar könnyűzenében. Legismertebb dalaik: Szeretni valakit valamiért, Neked könnyű lehet, Engedj közelebb, Repül a bálna, Ha itt lennél velem, A 67-es út, Kék és Narancssárga, Szállj el, kismadár.

A kilencvenes évektől folyamatosan növekvő népszerűségük olyan pályatársak elismerését vívta ki, mint Bródy János, Tolcsvay László, a Beatrice, a Bikini vagy Koncz Zsuzsa, ez többször közös produkciókban is megmutatkozott.

 

 

A zenekar frontembere, szövegírója és számos dal szerzője 23 éven át Bódi László Cipő volt, aki 2013-ban hunyt el szívbetegségben. A csapatból nem sokkal később távozott a meghatározó zeneszerző, gitáros, Tóth Zoltán. 2014 óta a zenekart négyen alkotják: Boros Csaba (basszusgitár, ének); Patai Tamás (gitár, vokál); Halász Gábor (gitár, vokál); Nagy László Attila (dob).

A Republic eddig 40 lemezt adott ki, a legutóbbit tavaly novemberben, Magyarazűrben címmel. Az együttes számos szakmai díjat kapott, minden lemeze magas példányszámban kelt el.

EZ, ATEMPO.sk