Ők kapták 2020-ban a Junior Prima Díjakat zeneművészet kategóriában

Idén is tíz fiatal tehetség vehette át a Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában csütörtökön, a járvány miatt online közvetített díjátadón.

Az idei díjazottak között van

Berecz Mihály zongoraművész,
Fürjes Anna Csenge operaénekes,
Hotzi Mátyás gordonkaművész,
Kecskés D. Balázs zeneszerző,
Láposi Dániel ütőhangszeres művész, zeneszerző,
Mészáros Zsolt Máté orgonaművész,
Osztrosits Éva hegedűművész,
Sztranyák Dávid harsonaművész,
Várallyay Petra hegedűművész, jazz-zongorista
és Vida Mónika Ruth zongoraművész.

A díjakat a zsűri elnöke, Vigh Andrea Liszt-díjas hárfaművész, a Zeneakadémia rektora adta át.

A Junior Prima Díj történetében először a tíz díjazott online gálakoncerten is bemutatkozott az elismerések átadását követően.

Az MVM Zrt. mint a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategória társalapítója az elmúlt közel másfél évtizedben összesen 120 kimagaslóan tehetséges fiatal művésznek adta át az elismerést és az ezzel járó támogatást.

Számos korábbi Junior Prima díjazott mára a világ legjelentősebb hangversenytermeiben lép fel, a fejenként kétmillió forint támogatással járó díj nem csupán pénzbeli juttatást, hanem jelentős szakmai elismerést is jelent.

Idén a zsűri tagja volt Marton Éva operaénekes, Dráfi Kálmán zongoraművész, Fekete Gyula zeneszerző, Fülei Balázs zongoraművész, Binder Károly zongoraművész, zeneszerző, Balázs János zongoraművész, Boldoczki Gábor trombitaművész, Fazekas Gergely zenetörténész és Jakobi László gordonkaművész.

ATEMPO.sk / MTI
Fotók: Lugosi Péter, Kondella Misi, Felvégi Andrea, Fürjes Viktória, Marco Borggreve, Emmer László, Adrián Zoltán, Sebestyén Zoltán, Szecsődi Balázs