Fergeteges (Sissi) - az Experidance előadása Salgótarjánban - ELMARAD!

Fergeteges (Sissi) - az Experidance előadása Salgótarjánban

ELMARAD! 2020. március 13-án, pénteken 19.00 órától az Experidance Production és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái bemutatják a „Fergeteges” című zenés táncelőadást a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színházban. Belépő 6500 és 5900 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

A Sissiként ismert Erzsébet királyné, I. Ferenc József császár felesége 1854-ben, 16 éves korában vált az Osztrák Birodalom első asszonyává. A gyönyörű, érzékeny és vadóc nő egész életében a szerepével járó fullasztó kötöttségek elől menekült. A boldogságot és a szerelmet Magyarországon találta meg, ahol a nemesi udvar rajongott érte, különösen az ország legszebb férfijának tartott Gróf Andrássy Gyula. Vonzalmuk azonban soha nem teljesülhetett be.

A legendás szerelem ihlette az ExperiDance Production táncosainak és a 100 Tagú Cigányzenekar szólistáinak közös produkcióját. A táncdráma hősei egy lázadó királyné, egy vakmerő gróf és egy csodaszép cigánylány, akik eltáncolják a soha be nem teljesülő szenvedély hol felfokozott, hol gyötrelmes pillanatait.

A szerelmes találkozások és elválások egy pompázatos bálon történnek, ahol a 100 Tagú Cigányzenekar szólistái húzzák a talpalávalót. A zenekar, mely 2014 márciusától hivatalosan is hungarikum, vagyis magyar nemzeti csúcsteljesítmény, a táncosok mellett garancia a fergeteges színházi élményre.

 

Közreműködnek: a 100 tagú Cigányzenekar szólistái
Vona Tibor ötlete alapján írta: Meskó Zsolt
Zene válogatás: a 100 tagú Cigányzenekar repertoárjából
Fodrász-Smink: Petrik Gitta Lili
Jelmeztervező: Debreczeni Ildikó
Fényterv, látvány: Menüett Kft.
Díszlettervező, rendező: Meskó Zsolt
Társproducer: Beke Farkas Nándor
Ötletgazda- Producer: Vona Tibor
Vezető koreográfus: Román Sándor

ATEMPO.sk