Beszélgetés Mácsai Pál Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésszel Komáromban

2024. május 23-án, csütörtökön 18.00 órakor a komáromi RÉV - A Magyar Kultúra Házában valósul meg a Kikötő - Polgári szalon szervezésében az az esemény, melynek keretében Mácsai Pál Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésszel, rendezővel, a Halhatatlanok társulatának örökös tagjával az est házigazdája Bödők Gergely történész beszélget.

Milyen mintákat kapott a szüleitől és milyen történetek formálták a személyiségét? Mit tekint a legnagyobb színházi eredményének? Miért gondolja, hogy az elmúlt száz év magyar művészetének legtöbb fontos és maradandó értéke „annak ellenére” jött létre? Valóban bevezetné-e a színjátszást mint iskolai tantárgyat? Mi tanulható a független színházaktól és társulatoktól? Ma mennyi ideje és ereje van foglalkozni a művészettel? Miért nem pályázik az Örkény további vezetésére és miért jó, ha együtt dolgozik még az utódjelöltjével? Milyennek látja a hazai színjátszás jövőjét és milyen további tervei vannak még a saját életben? Az Örkény Színház ügyvezető igazgatója a Kikötő – Polgári Szalon május végi rendezvényén.

Tehetségről, művészetről, színházcsinálásról és megújulásról beszélgetünk a Kikötő – Polgári Szalon május végi rendezvényén.

A belépőjegy ára szimbolikus (2 euró), vagy tetszőleges összeg. 

ATEMPO.sk