Változásokkal, de lesz 2021-ben Gombaszög – kérdések, válaszok

Változásokkal, de lesz 2021-ben Gombaszög – kérdések, válaszok

Napról napra biztatóbb a járványhelyzet alakulása, a hatóságok fokozatosan enyhítik az intézkedéseket, s így a Gombaszögi Nyári Tábor szervezői is egyre inkább úgy látják, hogy a fesztivál idén megvalósulhat. Az előzetesen meghirdetett időpont (július 12-18.) csupán néhány nappal rövidül le. A 2021-es Gombaszög július 14-én, szerdán veszi kezdetét a nulladik nappal, és egészen vasárnapig (július 18.) tart.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2021

 

Érvényes a már megváltott bérletem?

A 2020-as, valamint a 2021-es fesztiválra megváltott jegyek érvényesek az idén megvalósuló eseményre. A szóban forgó bérletek egész hétre szólnak, az idei fesztivál azonban rendhagyó módon néhány nappal lerövidül, ezért a szervezők is rendhagyó módon szeretnék megköszönni azon fesztiválozók megelőlegezett bizalmát, akik akár már több mint egy éve várnak arra, hogy élményre válthassák megvásárolt bérletüket.

Mindenkinek, aki a 2020-as, valamint a 2021-es évadban bérletet váltott a fesztiválra, és felhasználja azt a 2021-es eseményen, a szervezők két, a gombaszögi kempingben eltölthető ingyenes éjszakát kínálnak.

A kedvezmény 2021. szeptember 30-ig váltható be. A szervezők bíznak benne, hogy ezzel a gesztussal kárpótolni tudják a résztvevőket, akik számára lehetőséget szeretnének biztosítani, hogy ne csak a fesztivál ideje alatt látogassanak el a régióba, hiszen annak turisztikai és természeti adottságai egyaránt vonzóak az év bármely szakában.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2021

 

Nem váltottam jegyet, van még rá lehetőségem?

Mivel jelenleg nem tudni, hogy július közepén pontosan milyen korlátozások lesznek érvényben, a szervezők egyelőre 1000 főben határozták meg a résztvevők maximális számát. Bérletet váltani a www.gombaszog.sk/jegyek honlapon lehet, a készlet erejéig, ugyanitt váltható sátorjegy is.

Helyszíni jegyvásárlásra csak abban az esetben lesz lehetőség, ha az interneten rendelkezésre bocsátott bérletek nem fogynának el.

A szervezők azonban a arra buzdítják táborozókat, mihamarabb és interneten váltsák meg a jegyüket, így biztosan nem maradnak le a rendezvényről.

A világjárvány a kulturális szférát sem kímélte, a fesztiválokat pedig egyenesen ellehetetlenítette, így a Gombaszögi Nyári Tábor is jelentős anyagi hátránnyal indul a 2021-es szezonban. A honlapon történő bérletváltás során lehetőség nyílik a fesztivál támogatására. A szervezők hálásak minden támogató hozzájárulásért.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2021

 

Érvényes az ingyenjárás-kedvezmény keretében megváltott jegyem is?

2020-ban előzetes regisztrációval az Érsekújvári járás lakói juthattak ingyenes belépőjegyhez.

Azok, akik már regisztráltak, így jegyet váltottak, természetesen érvényesíthetik azt a 2021-es fesztiválon.

A létszámkorlát miatt azonban a szervezőknek nem áll módjukban továbbra is fenntartani a kedvezményt, ezért az Érsekújvári járás azon lakói, akik eddig nem regisztráltak, de szeretnének részt venni a fesztiválon, a honlapon válthatnak bérletet.

 

Lesz partivonat?

Partivonat idén nem indul. Az előzetesen megvásárolt jegyek árát a szervezők visszatérítik.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2021

 

Mi lesz a program?

A 2021-es fesztivál némiképp ugyan lerövidül, de ettől még semmit sem veszít értékéből. Koncertek, előadások, foglalkozások, szórakozás - ahogy eddig, ez most is mind garantált. A Kocsmakertben és a Szifon Teraszon szokás szerint váltják majd egymást a könnyűzenei előadók, a FolkSzögletben a népzene és a néptánc szerelmesei találják meg a kedvükre való muzsikát, a Szoba chill-ben pedig az alternatívabb zene kerül a főszerepbe. A komolyzene kedvelői a Korona Énekegyüttes komolyzenei sátrát kereshetik majd fel, a fényképezés szerelmeseinek a Hívd elő a Csacsit! analóg fotólabor önkéntesei segítenek majd eligazodni az analóg technikák útvesztőjében, a legkisebbeknek pedig idén is a GombaOvi biztosít felügyeletet és szórakozást. A pontos programról folyamatosan tájékoztatnak a szervezők a fesztivál hivatalos honlapján, valamint a közösségi média felületeken.

 

Lesz Nagyszínpad?

A Nagyszínpad, azaz a Csemadok Stage helyzete egyelőre bizonytalan.

A szervezők szerint május közepén derülhet ki, sikerül e megtölteni programmal az ikonikus gombaszögi színpadot.

Friss híreket a www.gombaszog.sk honlapon, a fesztivál hivatalos Facebook-oldalán, illetve Instagram-profilján találnak az érdeklődők.

ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay Á. András (ATEMPO.sk), Gombaszögi Nyári Tábor