Elhunyt Winand Gábor jazz-zenész

Elhunyt Winand Gábor jazz-zenész

57 éves korában hosszú betegségét követően meghalt a fuvolán és zongorán is kiválóan játszó énekes, tanár és zeneszerző, Winand Gáboradta hírül a Budapest Jazz Club.

Tavaly nyáron a Farkaš Árpi Trió vendégeként lépett fel Somorján, a Samaria Jazz fesztivál keretében.

 

 

Winand Gábor 1964-ben született Budapesten. Gyerekkorában kezdett el foglalkozni zenetanulással klarinéton, majd az általános iskola elvégzése után az éneklés alapjait is elsajátította. A jazz 18 éves korában érintette meg, amikor meghallotta élete első jazz lemezét, melyen Ella és Loui énekeltek együtt. 19 évesen felvételizett a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola jazz ének szakára.

A 3 év elvégzése után rögtön bekerült a magyar jazz élet egyik nagy egyéniségének, Babos Gyula gitáros zenekarába, mint frontember. 1990-ben ismerkedett meg Gadó Gáborral és Gadó Joy nevű zenekarával kezdett dolgozni.

Tagja volt a Dés László saxofonos vezette Trio Stendhalnak, a Gőz László vezette ESP bandnek. Dolgozott Vukán György zongoristával, majd 2001-től volt a Balázs Elemér Group tagja. Újra dolgozott Gadó Gáborral, saját önálló lemezeit is vele készítette, valamint a Bosambo és Winand Quartettel is zenélt.

EZ, ATEMPO.sk