Ők a Harmónia-díj 2016-os nyertesei (Aktualizálva)

Szombat este 18 órakor vette kezdetét Nagykaposon, a Bosák Centrum - Energosun épületében a jubileumi Harmónia díjátadó, melynek keretében fény derült az idei kitüntetettekre.

 

A 2016. évi Harmónia-díj győzteseinek nevét elsőként itt, az ATEMPO.sk oldalán olvashatják:

Az év komolyzenei szólistája, kórusa vagy zenekara kategóriában idén a Stubendek István vezette komáromi Concordia vegyeskart díjazták.

A gellei Pósfa zenekar személyesen vette át Az év hagyományőrző népzenésze vagy népi zenekara kategória győztesének járó elismerést.

Az év dala kategóriában 2014 után ismét a somorjai Rómeó Vérzik zenekar győzött az Ébresztő című szerzeményükkel.

A Prágában élő, de Ipolyságon született Kovács Norbert gitárművész lett Az év könnyűzenei előadóművésze.

Az év könnyűzenei együttese 2016-ban a dunaszerdahelyi Arizóna.

A népszerű Vadkerti-Zsapka-Sipos triót választotta a kuratórium Az év szólistája, zenekara vagy csoportja megzenésített vers, világzene, musical vagy dzsessz műfajban kategória legjobbjának. Zsapka Attila és Sipos Dávid, akik a gálán is felléptek, személyesen vették át az elismerést.

A helyszínen vehette át Az év fiatal énekese vagy hangszeres muzsikusa (15-től 25 éves korig) kategória legjobbja, a komáromszentpéteri Sárközi Xénia operaénekes a neki ítélt kitüntetést.

Életműdíjjal idén a kassai születésű hegedűvirtuózt, zeneszerzőt, Id. Reiter Istvánt jutalmazták. A művész a gála résztvevőinek ezt üzente:

"Tisztelt zsűritagok, tisztelt egybegyűlt közönség, kedves mindnyájuk!
Nagy megiszteltetés és öröm számomra a Harmónia életműdíja, és nagyon sajnálom, hogy személyesen nem lehetek jelen a felvidéki magyar zene ünnepén.
Úgy érzem, hogy ezt a díjat inkább önfeláldozó szüleimnek, rokonaimnak, tanáraimnak és barátaimnak köszönhetem, akik példamutatóan támogattak mindig, sok odaadással, türelemmel és főleg tiszta szeretettel. Meggyőződésem, hogy "nagyobb családunk", a felvidéki magyarság léte és küzdelme nem kisebb mértékben támasztotta bennem a nemes, mély tartalmú zene iránti elkötelezettségemet. Nagy szeretettel üdvözlök mindenkit, és még egyszer köszönöm a megtiszteltetést."

 

Gratulálunk a jelölteknek és a győzteseknek, valamint a szervezőknek! Jövőre ismét találkozunk :-)

 

harmonia2016-01
harmonia2016-02
harmonia2016-03
harmonia2016-04
harmonia2016-05
harmonia2016-06
harmonia2016-07
harmonia2016-08
harmonia2016-09
harmonia2016-10
harmonia2016-11
harmonia2016-12
harmonia2016-13

 

NÉZD VISSZA A DÍJÁTADÓ GÁLÁT

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk
Fotó: Balla Gabriella