Izgalmas újdonságokat tartogat A Dal 2022 – egy hét maradt a jelentkezésre

Már csak egy hetük van azoknak, akik szeretnének jövőre versenybe szállni „Az Év Dala” elismerésért. A Dal 2022 című műsor a műfajában egyedülállónak számít és évről-évre felfrissíti a hazai könnyűzenei palettát, hiszen minden stílusnak teret ad.

Az ország egyetlen dalválasztójára még egy hétig lehet jelentkezni. A páratlan lehetőségeket kínáló műsor négy válogatójában már 40 produkció mutatkozhat be, ezáltal nagyobb az esély a televíziós szereplésre. Számos újdonság várja a zenészeket, illetve a Duna Televízió nézőit:

a dalok minden adásban élőben hangoznak el, az akusztikus feldolgozások mellett szimfonikus változatban lesznek hallhatók a döntőben a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának kíséretében.

A győztes dal előadója „Az Év Dala 2022”, egyben a Petőfi Zenei Díj „Év dala 2022” elismerésben részesül. A showműsor új szériájában ismét versenyeznek a szövegek és szerzőik „A Dal 2022 Legjobb Dalszöveg Írója” címért. Az adásba kerülő produkciók mindegyike részt vesz az online Akusztik Dalversenyben, amelyben a közönségszavazatok döntenek a győztes dalról.

A megmérettetés egyedülálló lehetőségeket nyújt az előadók számára, hiszen „A Dal az egyetlen olyan műsor, amely új magyar könnyűzenei művek megszületését és a teljes hazai zenei paletta színesítését szolgálja, mindezt saját anyanyelvünkön megfogalmazott gondolatokkal” – emelte ki korábban Medveczky Balázs, a Duna Televízió csatornaigazgatója.

Pályázni egy legfeljebb háromperces magyar nyelvű dallal lehet, amely még nem, vagy legkorábban 2021. március 31-én került kereskedelmi forgalomba, médiafelületre (televízió, rádió, internet), illetve nem hangzott el nyilvános előadás keretében.

Jelentkezni november 15. (hétfő) éjfélig lehet az online jelentkezési lap kitöltésével és a szükséges mellékletek feltöltésével.

JELENTKEZÉS

ATEMPO.sk / MTVA