Szvorák Zsuzsa életműdíjat kapott a Jókai Napokon (+VIDEÓ)

58. alkalommal rendezték meg a Jókai Napokat, a hazai magyar műkedvelő színjátszók, kisszínpadok és diákszínpadok országos fesztiválját Komáromban.

Az esemény díjkiosztóján életműdíjat kapott Szvorák Zsuzsa füleki magyar nyelv és irodalomtanár, az Apropó Diákszínpad rendezője-forgatókönyvírója, a szlovákiai magyar diákszínjátszás terén végzett több évtizedes munkájáért.

Tavaly a 46. Duna Menti Tavasz Gyermekszínjátszó- és Bábcsoportok Országos Seregszemléjén is megkapta ezt az elismerést.

Szvorák Zsuzsa életműdíjat kapott – itt a 46. Duna Menti Tavasz díjazottjai

 

Meg+intszéplesz Diákszínpad

 

Az idei Jókai Napok legjobb előadását a komáromi Marianum Egyházi Gimnázium Meg+intszéplesz Diákszínpada hozta A nagy koronarablás címmel. A fődíj mellett Miklós László és Tóth Gábor rendezők a legjobb rendezés díját is megkapták, valamint Csörgey Evelyn Csuda szerepéért a legjobb női alakítás díját, Mózes András Ulászló szerepéért a legjobb férfi mellékszereplő díját, az Erzsébet királynőt megformáló Nagy Enikő pedig a legígéretesebb fiatal tehetségnek járó idén alapított Ferenczy Anna-díjat is megkapta.

Rajtuk kívül a Kassai Gimnazista Színjátszó Társulat - KGSzT Diákszínpada a diákszínjátszó együttesek nívódíjban részesült a Félőlény című meseelőadásukért. Képeš Lóránt Félőlény szerepéért a legjobb férfi alakítás díját, Poláčik Emma Irodaszörny szerepéért pedig a legjobb női mellékszereplő díját vehette át.

 

 

Idén tíz versenyelőadást láthatott a zsűri és a közönség. Találkozzunk jövőre.

EZ, ATEMPO.sk / MA7
Fotó: Pálinkás Eszter