Váratlanul elhunyt Matthew Perry, a Jóbarátok Chandlerje

54 éves korában váratlanul meghalt Matthew Perry kanadai-amerikai színész, aki az 1990-es években a Jóbarátok című tévésorozattal, Chandler Bing szerepében vált híressé.

Az amerikai hírújságok szerint a színészre Los Angeles-i otthonában, egy jakuzziban találták rá. Az eddigi információk alapján nem találtak idegenkezűségre utaló nyomot.

 

 

Matthew Perry 1969. augusztus 19-én született az amerikai Massachusetts államban, Montrealban és Los Angelesben nőtt fel. Gyerekszínészként kezdte, de a nagy áttörést az jelentette, amikor beválogatták az 1994-ben indult Jóbarátok (Friends) című sorozatba, amelyben Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Courteney Cox, David Schwimmer és Matt LeBlanc volt a többi főszereplő. Ő alakította Chandler Binget. A Jóbarátok a 90-es évek legnépszerűbb tévésorozata volt, az utolsó adást az Egyesült Államokban 52,5 millió néző látta.

Matthew Perry szerepelt még többek között a Bolond szél fúj, a Hajszál híján hősök, és a Bérgyilkos a szomszédom című mozifilmekben is.

Két Emmy-jelölést is kapott a Jóbarátokban nyújtott alakításáért, és további kettőt a The West Wingben nyújtott alakításáért

A színész tavaly magyarul is megjelent, Jóbarátok, szerelmek és az a Rettenet című könyvében őszintén írt függőségéről, betegségeiről és magányáról is.

 

 

ATEMPO.sk
Fotó: Youtube