13 év után Bereczki Zoltán új nagylemezzel jelentkezik – Rúzsa Magdival és Kökény Attilával is duettezik

13 év után Bereczki Zoltán új nagylemezzel jelentkezik – Rúzsa Magdival és Kökény Attilával is duettezik

Több év kihagyás után, Szenteste előtt egy hónappal új lemezzel jelentkezik a polihisztor Bereczki Zoltán. A színészi és popzenei pályáján egyaránt elismert sztár a karácsony meghitt pillanataira hangolta albumát.

A ’Téli dalok’ című újdonságon felcsendülnek az előadó közönségkedvenc slágerei, valamint a Rúzsa Magdival közös, nagysikerű „Csillagtérkép” című felvétel 2023-as stúdióverziója is.

Természetesen az olyan Bereczki által újragondolt klasszikusok sem maradhattak le a kiadványról, mint a „Moon River” és a „Somewhere”. A „My Love” című Stevie Wonder és Julio Iglesias remekmű is új köntösben szólal meg - a duettpartner pedig nem más, mint a kiváló Kökény Attila.

 

 

A dalokról maga az előadó mesélt:

„A „Jössz-e velem…?” című szerzeményemet már játsszuk a koncerteken, s a közönség nagyon szereti, de még nem öltött stúdióformát.

A másik nagy boldogság, hogy elkészült stúdióverzió az egyik a legnagyobb közönségkedvenc dalomból, a „Hangokba zárva” című dalból, amelyet a 30. születésnapomra kaptam.

Van olyan szerzemény is, amit a feleségemnek készítettem, ez a „Moon River”.

Az „Úgy szállnék” eredetijét Julio Iglesias és Stevie Wonder énekeli, édesapám legkedvesebb száma és most neki ajánlom ezt a magyar nyelvű feldolgozást. Korai zenei fejlődésem nagy részét neki köszönhetem, hatalmas bakelit gyűjteménye van, s mindig szólt a zene otthon” – mondta el Bereczki Zoltán, aki zenei teljesítményéért Fonogram-díjat kapott, de színházi pályáját is elismerések kísérik.

 

 

A korongon az utolsó, a „Somewhere” éppen ezt az oldalát idézi meg: „A „Somewhere” egy koncerten énekeltem nemrégiben. A West Side Story Tony-ja volt az első főszerepem a főiskola után, s ennek a musicalnek az egyik legfontosabb és legkatartikusabb dala ez. Ez az egyik olyan szerzemény, ami miatt a musicalt, mint műfajt nagyon szeretem” – tette hozzá az előadó.

Vadonatúj dalok is vannak a lemezen: a „Selyemszalagok” és a „Csókolj meg még egyszer”, amelyek hangszerelésükben eltérnek a többi zenétől. Igazi mai karácsonyi hangulatot idéznek.

A lemezzel pedig turnéra is indul Bereczki Zoltán, láthatjuk őt többek közt MosonmagyaróváronGútánSalgótarjánbanNagymegyerenKomáromban és Győrött is.

 

 

Dallista: Téli dalok

Jössz-e velem…?
Moon River
Úgy szállnék
Selyemszalagok
Csókolj meg még egyszer
Csillagtérkép
Ez lesz az a karácsony
Elvarázsolt éj
Hangokba zárva
Somewhere

ATEMPO.sk
Fotó: Kiss Krisztiii