Díjnyertes film színpadi változatával folytatódik a Csábi Színházi Esték sorozat

Évek óta jobbnál-jobb színházi előadásokat láthat a közönség a Csemadok Csábi Alapszervezete által indított Csábi Színházi Esték sorozat keretében. Nem szükséges Komáromba, Kassára, Budapestre utazniuk az érdeklődőknek, hanem a színészek, társulatok „jönnek házhoz”.

Advent első vasárnapján, december 3-án Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című díjnyertes filmjének színpadi változata lesz látható a City Reboot Polgári Társaságnak köszönhetően a községben.

A darabban mindennapi párkapcsolati és gyereknevelési problémáink jelennek meg. Eszter és Farkas szokásos esti családi életüket élik, a megszokott kis civakodásokkal tarkítva, mígnem éjfél körül beállít Eszter testvére, Ernella párjával Alberttal. Lerobbant a kocsijuk, ezért pár napra beköltöznek Eszterékhez, amíg megjavítják az autót. Enyhe feszültséget szül ez a helyzet, és fokozatosan kiderülnek mindenki rejtett gondolatai, érzései. A gyereknevelésről is eltérőek a vélemények a két családban.

Az előadás szereplői között van a Jászai Mari-díjas Bandor Éva, akit az elmúlt években számos magyar, szlovák és cseh filmekben láthattunk (Üvegtigris 3, Larry, Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre, vagy a nemrég bemutatott Hatalom (Moc)). 2017-ben a Cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegén is felvonult, ahol a Kihűlés című filmjét mutatták be, Pekingben pedig a Deti (Gyerekek) című alkotásában nyújtott játékáért kapta meg a legjobb női mellékszereplő díját.

De játszanak majd a darabban a Komáromi Jókai Színház tagjai is, Holocsy Krisztina és Schlár Gréta, valamint Olasz István és Szabó Viktor, akik már többször szórakoztattak Csábon.

Tehát vasárnap este 17.00 órától mindenkit szeretettel várnak egy felhőtlen kikapcsolódásra a szervezők, a Csemadok Csábi Alapszervezete, Csáb község és a helyi Alapiskola.

A Csábi Színházi Esték előadásai is a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával valósulnak meg.

 

FACEBOOK ESEMÉNY

 

Csábi Színházi Esték

 

EZ, ATEMPO.sk