Pápai Joci saját dalával állt holtversenyben – ők jutottak tovább a Csináljuk a fesztivált! elődöntőjébe (+VIDEÓ)

A kétezres évek zenei világát felidéző Csináljuk a fesztivált! adásban ismét hat slágert választhatott ki a zsűri és a stúdióközönség a továbbjutásra. Pápai Joci duplán ünnepelhetett: holtversenyben végzett Caramel dalával, a Lélekdonorral, és saját slágerével, az Origóval, amelyet Oláh Gergő juttatott az élre.

Újabb tíz közönségkedvenc dallal ünnepelhették a nézők a magyar könnyűzene sokszínűségét a Duna szombat esti showműsorában. A Csináljuk a fesztivált! negyedik adása a 2000-es és a 2010-es évtizedbe kalauzolta a közönséget. A fordulóban a műfaji sokszínűség jegyében rockslágerek, popzenék, lírai dalok és a nemzeti dalválasztó, A Dal című műsor legemlékezetesebb dalai szerepeltek.

A húsz évvel ezelőtti eseményekről és zenei életről több anekdota is elhangzott. Feke Pál felidézte, hogyan lett az István, a király rockopera 25 éves jubileumi előadásának címszereplője, Frenreisz Károly elmesélte, miként fedezte fel a frissen alakult Zanzibár zenekart, Balázs Kláriról pedig kiderült, hogy a rockzenéért is megdobban a szíve, nagy Hooligans-rajongó.

A szabályok értelmében ezúttal is hat sláger juthatott tovább az elődöntőkbe.

 

 

A dobogó első helyén ismét holtverseny alakult ki: a stúdióközönség és a zsűri is 118 ponttal jutalmazta az Origót Oláh Gergő előadásában, valamint a Lélekdonort Pápai Jocitól. A műsor történetében először alakult úgy, hogy egy fellépő azonos fordulóban versenyzőként és a versenydal eredeti előadójaként került az élre.

 

 

 

Harmadikként végzett a Szerelem, miért múlsz? Orsovai Renivel, majd ezt követte a Játszom Ember Márkkal. A ötödik helyre a Legnagyobb hőst szavazták be Galambos Dorina előadásában, míg a hatodik helyen a Százszor ölelj még jutott tovább Antal Timivel.

 

 

 

A december 23-i adásban hazánk legszebb lírai dalválogatásával folytatódik a showműsor. Ekkor is tíz új produkciót láthat majd a közönség, amelyek közül csak a három legjobbat juttathatja be a következő fordulóba a stúdióban ülő publikum és a zsűri.

 

 

A Csináljuk a fesztivált! ünnepi adása sok meglepetést ígér.

ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: Balogh Zoltán / MTI