Dűne: Denis Villeneuve nem gondolkodik trilógiánál nagyobb vállalkozásban

Denis Villeneuve trilógiává bővítené a Dűnét: miután Frank Herbert azonos című regényét két részben feldolgozta, A Dűne messiása című könyvből is szeretne filmet forgatni, de több Dűne-filmet nem tervez - számolt be róla a deadline.com. hollywoodi hírportál.

Herbert a Dűne után négy további Dűne-regényt írt, de Villeneuve az interjújában leszögezte, hogy számára A Dűne messiása lenne az utolsó Dűne-film, trilógiánál nagyobb vállalkozásban nem gondolkodik.

 

 

A rendező már tavaly megemlítette az Empire magazinban, hogy az lenne az álma, ha trilógiává növelhetné a Dűne című produkciót, és jelenleg is dolgozik a harmadik film forgatókönyvén.

Villeneuve azonban elmondta, hogy Herbert későbbi Dűne-folytatásai már túl ezoterikusak számára.

A deadline.com emlékeztetett arra, hogy Frank Herbert után idősebb fia, Brian és Kevin J. Anderson is bővítette a Dűne-univerzumot előzménytrilógiákkal, amelyek alapanyagul szolgálhatnak a Warner Bros. stúdió számára egy esetleges sorozat további epizódjaihoz.

2022-ben Villeneuve Dűne című eposzát több kategóriában is Oscar-díjra jelölte az amerikai filmakadémia, és a legjobb látványtervezés Oscarját meg is kapta a látványtervező Patrice Vermette és a berendező Sipos Zsuzsanna.

A Timothée Chalamet és Zendaya főszereplésével forgatott Dűne: Második rész már nagysikerrel játsszák a mozik világszerte.

 

 

ATEMPO.sk  / MTI
Fotó: thevinylfactory.com