Ők a Nagy-Szín-Pad! döntősei

Nagy-Szín-Pad!

A Bagossy Brothers Company, a Bohemian Betyars, valamint a Run Over Dogs jutott a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató május 15-i döntőjébe.

A fináléba jutásról a 25 tagú szakmai zsűri és a közönség szavazatai döntöttek a Petőfi Rádió, a VOLT Produkció és a Sziget Szervezőiroda közös versenyén. A három döntős zenekar nevét ma reggel az MR2-Petőfi Rádió Talpra magyar! című műsorában ismertették.

A szakmai zsűri által adott pontszámok átlagai és a közönségszavazatok által elért helyezések 50-50 százalékban számítottak. Ez alapján idén a tizenkét elődöntős közül az indie-folkot játszó Bagossy Brothers Company, a saját zenéjét speed-folk freak punkként jellemző Bohemian Betyars, valamint a desert rockot képviselő Run Over Dogs mérkőzhet meg a döntőben május 15-én vasárnap a fővárosi Akvárium Klubban. A Petőfi Rádió élőben közvetíti a koncerteket, a Petőfi TV szintén élőben jelentkezik a helyszínről.

A szavazás újraindult. A három továbbjutó zenekarra SMS-ben, az Instagramon, valamint a nagyszinpad.com oldalon a fináléig lehet voksolni. Az élő adásban derül ki, ki lesz az idei Nagy-Szín-Pad! győztese.

A Nagy-Szín-Pad! három döntőse meghívást kap a Sziget, a Telekom VOLT Fesztivál és a Strand - Nagyon Zene Fesztivál nagyszínpadára, a győztes az MTVA felajánlásaként Magyarországot képviselheti a 2017-es groningeni Eurosonic Festivalon, valamint videoklipet is készíthet. Minden versenyzőre számítanak az említett nyári fesztiválokon, valamint a MOL Nagyon Balaton eseményein.

A vasárnapi döntőn fellép a Margaret Island és koncertet ad a Soerii & Poolek. A Nagy-Szín-Pad! 2014-es első szériáját a Mary PopKids, a tavalyit az Ocho Macho nyerte.

aTEMPO.sk / MTI