Mega7vége 2017 Brünnben - részletes program

2017. október 12-e és 14-e között kerül megrendezésre Brünnben újra a Mega7vége, amely előadással, slam poetryvel, táncházzal, koncerttel és fergeteges magyar bulival várja a szórakozni vágyókat.

 

Program

Október 12. (csütörtök) - Skleněná louka - padlásterem (Kounicova 23)

20.00 Magyar kultúrával Európába(n) avagy A magyar stafírunk - Romhányi András előadása

A magyar furcsa szerzet: nem tartozik a Nyugathoz sem, de a Kelethez sem. Északhoz sem, Délhez sem. Tipikus közép-európai nép vagyunk. Itt találkoztak az (északról jött) szláv, a (délről jött) román, a (nyugatról jött) germán és a (keletről jött) uráli nyelvcsaládok. Már a X. században kialakult itt ez a tarka etnikum. Minden küzdelem ellenére a népek megmaradtak itt. Nincs más esélyünk, mint (megtanulni) egymás mellett élni.
Az előadás - mint a magyar igazság - három részből áll, meg egy a ráadás.

Belépő: becsületkassza

 

Október 13. (péntek) - Trojka (Dominikánska 9)

18.00 Fakutya - előadás
19.00 Slam Poetry
20.30 Fakutya - táncház
22.00 EndOrFin

Slam Poetry. Ők kimondják azt is, amit mi csak gondolni merünk. Előadásuk után a táncházé lesz a főszerep, melyhez a Fakutya együttes húzza a talpalávalót. Az alap lépésektől kezdünk és szabad tánccal ér véget a nóta. Az este azonban itt nem ér véget! Az EndOrFin csak ez után lép színpadra, akik kifulladásig zenélnek Nektek.

Belépő: 100 Kč

 

Október 14. (szombat)

13.00 Városi legendák Hortai Ferivel - Idén a városnézés Hortai Feri vezetésével valósul meg, aki nem csupán történelmi ismeretekkel készül, de érdekes történetek is vannak a tarsolyában! Indulás: Českán az óra alatt

Az este fény pontja nem más, mint a magyarbuli! Egész este élő zenével készülünk: Kodachrome és I Love You Honey Bunny koncertek után a ZSEB zenekar játszik végkimerülésig. Pihenésképp tombolát is húzunk, amelynek a fődíja egy egész hetes belépő a 2018-as Gombaszögi Nyári Táborba! Helyszín a Music Lab (Opletalova 1).

20.00 Kapunyitás
20.30 Kodachrome
22.00 I Love You Honey Bunny
23.00 ZSEB

Belépő: 22:00-ig 100 Kč, utána 150 Kč

ATEMPO.sk