Ahogy esik úgy puffan - improvizációs est Debreczeny Csabával Esztergomban

2018. november 19-én, hétfőn 19.00 órától improvizációs estre kerül sor középkori témában Ahogy esik, úgy puffan címmel az Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumának nagytermében. A rendezvény játékmestere Majorfalvi Bálint (Komáromi Jókai Színház).

Az improvizációs estet egy könyvbemutató előzi meg 17.00 órai kezdettel …Nyitott múzeum… Együttműködés - Részvétel - Társadalmi múzeum (Kézikönyv és weboldal) címmel. A kötetet bemutatják a szerzők Frazon Zsófia, Gadó Flóra, Hermann Veronika, Wilhelm Gábor. Moderátor Berényi Marianna, MNM főosztályvezető és Szakálos Éva művészettörténész.

A könyvbemutató ingyenes. Belépő az improvizációs estre felnőtteknek 1000 forint, diákoknak és nyugdíjasoknak 800 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Játszanak

Debreczeny Csaba (Beugró, A mi kis falunk, Örkény Színház)
Losonczi Kata (Komáromi Jókai Színház)
Nagy László (Komáromi Jókai Színház)
Olasz István (Komáromi Jókai Színház)

“Az Ahogy esik, úgy puffan improvizációs estet a közelmúltban sajnálatosan elhunyt Benkő Géza barátunk indította el 2010-ben Révkomáromban. Azóta különböző rendszerességgel szervezzük, jelenleg a révkomáromi Rév, A Magyar Kultúra Háza ad otthont az estjeinknek, természetesen más helyszínekre is elvisszük a produkciónkat, így nagy örömmel fogadtuk az esztergomi meghívást.

Az este folyamán különféle feladatokra és szituációkra kell improvizálni a színészeknek, lehetőleg humorosan. Az improvizáció adta bizonytalanság, és az ötleteknek épp a helyszínen történő megfejtése nagy élményt jelent a játszóknak és a közönségnek egyaránt.

A játékmester szerepét Majorfalvi Bálint tölti be, állandó játszók: Nagy László és Olasz István. A további szereplőket mindig az adott alkalomra hívjuk el, és az elmúlt 8 év alatt az improvizáció nagyágyúit is vendégül láttuk már: Rudolf Pétert, Csuja Imrét, Szabó Győzőt. Az esztergomi vendégjátékon a szintén közismert, nagyon jó humorú Debreczeny Csabát köszönthetjük.”

ATEMPO.sk