A DUSKA formáció koncertje Budapesten

A DUSKA formáció koncertje Budapesten

2019. január 20-án, vasárnap 17.00 órától a DUSKA formáció, Kazai Ági és Stefan Uhrinak duója ad koncertet a budapesti K11 Művészeti és Kulturális Központban. Az esemény a Zene világnapja alkalmából kerül megrendezésre. Belépő 500 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

A DUSKA egy nemzetközi elektro-akusztikus duó. A név a zenészek, Kazai Ági és Stefan Uhrinak neveinek kezdőbetűiből adódik össze. Zenéjüket az egymásra hangolódás, a kísérletezés, a kapcsolódási pontok keresése jellemzi. Együttrezgés, kíváncsiság, folyamatos mozgás a különböző zenei világok között. Az improvizáción alapuló koncerteket a két énekhang harmóniája, a gitár és az effektek használatából adódó lehetőségek, valamint a két zenész és a közönség közötti kommunikáció teszik varázslatossá.

Előszeretettel használják dalszövegként magyar költők angolra fordított verseit. Saját szerzeményeik és egyedi hangszerelésű feldolgozásaik a jazz, a neo-soul és az angol nyelvű költészet egyvelegéből táplálkoznak.

A 2018. májusában alakult formáció koncertezett Szegeden, Budapesten több helyszínen, a Veszprémi Utcazene Fesztiválon, a Szentendrei Jazz- és Borfesztiválon, Kassán, Brünnben és Berlinben is. Meghívást kaptak a 44 éves múltra visszatekintő, nagy presztízsű Pozsonyi Jazz Napokra, ahol a közönségszavazatokért versengő zenekarok közül a második helyezést sikerült elnyerniük.

2018. novemberében két kategóriában is megnyerték “A Szlovák Jazz Új Arcai” nevű versenyt. Elhozták a legjobb dalszerzőknek járó díjat, zenekari kategóriában pedig elnyerték a legeredetibb alkotói koncepcióért járó elismerést. A verseny különdíjaként olyan világsztárok előzenekaraként léphettek fel a Pozsonyban megrendezésre került “One Day Jazz Festival 2018”-on, mint Kurt Rosenwinkel és Richard Bona.

 

A duó tagjai

Kazai Ági – ének
Stefan Uhrinak – ének, gitár, effektek

ATEMPO.sk