Márciusi Jazz Klub Esztergomban 2019-ben is

Márciusi VVV Jazz Klub Esztergomban 2019-ben is

2019. március 3-án, vasárnap 18.00 órától folytatódik a Jazz Klub sorozat az esztergomi Szentgyörgymezői Olvasókörben. A klub házigazdája, Vörös László jazz zongorista, háziasszonyai pedig Strausz Eszter jazz zenész (fuvola, szaxofon) és Vörös Nikolett jazz énekes.

A vendégművészek ezúttal Lattmann Béla (basszusgitár), Hidász Tamás (dob) és Schreck Ferenc (harsona).

Belépő 1500 forint, 14 év alatt ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Lattmann Béla (basszusgitár): 1960-ban született Dorogon. A budapesti konzervatórium jazz tanszakát nagybőgő szakon végezte el. A klasszikus Kaszakő együttes tagja volt. A neves művész azon túl, hogy két helyen is oktatja a jövő basszusgitárosait (Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, Kőbányai Zenei Stúdió) több formáció tagjaként (Lattmann Quartet, László Attila Band, Charlie, Zorán, Orosz Zoltán stb.) rendszeresen és aktívan koncertezik és stúdiózik. A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz tanszakának tanszékvezető basszusgitár tanáraként 2008-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át.

 

Hidász Tamás (dob) 2017-ben fejezte be tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakán. Jeszenszky György, Benkó Ákos és Szendőfi Péter tanítványa. Több nemzetközi és magyar jazz valamint könnyűzenei produkcióval dolgozott és dolgozik együtt, mint pl. László Attila Quartet, Sárik Péter, Berki Tamás, Gáspár Laci, Recirquel. Egyik – Zeneakadémián formálódott – formációjával a Balogh Tamás Quintettel több magyar és nemzetközi jazz-versenyt nyert meg (Marosvásárhely, Prága, Budapest). Játékában nagy hangsúlyt fektet a mainstream jazz és kortárs neo-soul stílusok ötvözésére.

 

Schreck Ferenc (harsona) A Budapest Jazz Orchestra alapító tagja, és a harsonaszekció vezetője. 1969-ben született Dorogon. 1993 óta a Magyar Rádió Tánczenekarának, a Stúdió 11-nek a tagja. Jelentős külföldi zenei eseményeken dolgozott az EBU Big band-al Stockholmban és Montrealban, itt Duke Ellington 100. születésnapját ünnepelték. 1999-ben European Jazz Youth Orchestrával európai körúton vett részt. 1997-ben "az év jazz szólistája" címet kapta a Magyar Rádiótól. 2001 őszén, a Magyar Rádió képviseletében tagja volt a Finn-Magyar Jazz Műhely elnevezésű nemzetközi zenekarnak. Tagja az Oláh Kálmán Szextettnek, a Black Smith Workshopnak, a Tea zenekarnak, a Charlie Jazz Bandnek, számos alkalmi pop, rock és jazz formációban hallhatjuk. Lemezt készített Carl Fontanaval és Lee Konitzal, koncertezett Jiggs Whigham, Tommy Vig, Ray Anderson, Frank Sinatra Jr. és még számos neves muzsikus társaságában. Schreck Ferenc a székesfehérvári Dr. Lauschmann Gyula Zeneművészeti Jazz Szakközépiskola tanára.

ATEMPO.sk