Tóth Lajos - Miha Koren Duo koncertje Somorján

2019. március 23-án, szombaton kerül sor a Tóth Lajos - Miha Koren Duo koncertjére a somorjai Moziban. Kezdés 20.00 órakor. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Tóth Lajos, fiatal zongorista Szolnokon született. Bori Viktortól és Nagy Jánostól sajátíthatta el a jazz alapjait. 2011-ben a gráci Zeneművészeti Egyetem jazz- zongora szakos hallgatója lett, ahol Olaf Polziehn neves zongoraművész és professzortól tanulhatott. A sikeres mestervizsga után jelenleg pedagógiai tanulmányait végzi Grácban.
Lajos szólóban és saját formációival számos nemzetközi versenyen első helyezést ért el. 2013-ban az 5. Marosvásárhelyi Jazz versenyen a Tóth Lajos trió kiérdemelte a legjobb zenekar díjat, és Lajos elnyerte a legjobb hangszeres előadó díjat.

2015-ben Lajos Strong River című szerzeményével elnyerte a Downbeat magazin Student zenei díját, saját kompozíció kis zenekarra kategóriában.

2016- ban a trió első helyezést ért el a Moszkvában elsőként megrendezett Big Sky nemzetközi Jazzversenyen, és ősszel a spanyol Costa Brava Jazzfesztiválon felléphettek. Lajos közvetlen a spanyol sikerek után újra szerepelt a freiburgi, zongoraversenyen ahol első helyezést ért el.

2017-ben a trió a freiburgi jazzfesztiválon szerepelt továbbá Magyar Jazzszövetség combó versenyén 3. helyezést ért el. Ősszel Lajos új quartetjével megnyerte a zsolnai nemzetközi verseny fődíját és szerepelhettek a Zsolnai Jazz fesztiválon a híres amerikai Jazz-együttes, a Jellowjackets előzenekaraként.

 

Zenésztársa Miha Koren, szlovén származású zenész, pedagógus és zenei producer, akivel már közel hét éve zenélnek együtt. A két zenész repertoárjában szerepelnek jazz-standardek átíratai, illetve saját szerzemények, melyekben ötvözik a tradicionális jazz, blues és soul irányzatot a mai jazz jellemzőivel.

ATEMPO.sk