Dystopia és Down For Whatever koncert Dunaszerdahelyen

Dystopia és Down For Whatever koncert Dunaszerdahelyen

2019. április 20-án, szombaton a Dystopia és a Down For Whatever koncertezik a dunaszerdahelyi Soul Hunter Music Clubban. A belépő 5 euró. Kapunyitás 19.00 órakor. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

A szegedi Dystopia története egészen 2003 forró nyarára nyúlik vissza. A korai anyagon már hallhatóak voltak a Dystopia tipikus stílusjegyei, az intenzív, mégis dallamos metál, amiben érezhetően ott van a tagok progresszív, southern, helyenként metalcore vagy akár aréna rock kedvenceinek hatása.

 

A Down for Whatever (rövidítve DFW) egy 2015-ben, Budapesten alakult modern metal / metalcore zenekar. Zenéjükön első sorban a Nu-metal, a post-hardcore, és a metalcore stílusjegyei érződnek. A korai számaik egyértelműen a dallamos hardcore együtteseket idézik, de későbbi kiadványaikon már több stílus is keveredik, és a modern elektronikus zenei irányzatok befolyása is erősen érződik.

Általánosan jellemzőek a Down for Whatever zenéjére a tördelt, breakdown-szerű riffek, az erős, sötét, személyesebb hangvételű vagy társadalomkritikus szövegek, melyek több szólamú (sokszor kórusként is funkcináló), női vokálokkal kiegészített énekkel hallhatóak, helyenként scream betétekkel megerősítve a dalok mondanivalóját.

 

Program

19.00 Kapunyitás
21:00 Down For Whatever
22:00 Dystopia

ATEMPO.sk