Örömének - Jókai Ági és Darvas Ferenc sanzon- és dalestje Komáromban

Örömének - Jókai Ági és Darvas Ferenc sanzon- és dalestje Komáromban

2019. november 18-án, hétfőn 19.00 órától kerül sor Jókai Ági (színművész) és Darvas Ferenc (színházi zenész illetve zeneszerző) sanzon- és dalestjére Örömének címmel.

Az est folyamán egy időutazáson vehetünk részt ahol elhangzanak Fényes Szabolcs és Seress Rezső zeneszerző ismert művei is, a Darvas Szilárd által írt Én nem akarok mindenáron férjhez menni, valamint Psota Irén sikerdala Énmellettem elaludni nem lehet címmel.

Belépő 8 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők a komáromi Tatra Moziba.

 

Darvas Ferenc, Darvas Szilárd, az ismert kabarettista és humorista fia. Korán kezdett kuplékkal és sanzonokkal foglalkozni. Írt táncdalokat és rengeteg sanzont. Magyarország egyik, ha nem a legjobb színházi zenésze.

Fura figura, télen nyáron fehér ingben, vászoncipőben jár, rengeteg hangszeren játszik. Ő egy elkésett operettszerző, egy olyan korban, amikor az operett már rég kiment a divatból. A színházi előadásokon kívül számos film és rádiójáték zenéjét szerezte, emellett zongorázás közben négyjegyű számokat szoroz össze fejben.

 

„Édes Jó Istenem, add, hogy színésznő lehessek!”, mondta egy kicsi lány, aki egy szekrénnyi kosztümmel rendelkezett, és öltöztetett be mindenkit, aki csak a szobájába lépett. Szerepet osztott és játszott, valamint álmodta, hogy színésznő. Jókai Ági álma valóra vált. Színésznő lett, igazi kosztümben, igazi színpadon játszik.

Mi köti ezt a két embert össze, hát az ÖRÖMÉNEK!

ATEMPO.sk