Dreamgrave, Down For Whatever és Hypnosphere koncert Komáromban

Dreamgrave, Down For Whatever és Hypnosphere koncert Komáromban

2020. január 11-én, szombaton kerül sor a Dreamgrave (sympho-prog metal), a Down For Whatever (modern metal, metalcore) és a Hypnosphere (industrial metal) koncertjére a komáromi RÉV - A Magyar Kultúra Házában.

Belépő 5 euró. Kapunyitás 19.00 órakor. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

A Dreamgrave zenéje a hagyományos progresszív, valamint szimfonikus és neoklasszikus metal eklektikus házasságából született entitás, melyet erős énekszekció koronáz meg, női szoprán, tiszta férfi ének és hörgés együttes alkalmazásával. A zenéjük számos egymástól távoli világot bejár kezdve a sötét OPETH-i extremitással, a PARADISE LOST-os gótikán át a HAKEN-i játékosságig.

2014-ben jött ki világszinten is komoly szakmai elismerést szerzett “Presentiment” című nagylemezével, mely két hétig vezette a Bandcamp bestseller listáit, valamint számos magazin év albumai közé választotta. 2017-ben visszatértek “Monuments” című lemezükkel, mely újabb evolúciós lépcsőfoka a korábban megkezdett útnak.

 

A Down For Whatever (rövidítve DFW) egy 2015-ben, Budapesten alakult modern metal / metalcore zenekar. Zenéjükön elsősorban a Nu-metal, a post-hardcore, és a metalcore stílusjegyei érződnek.

Általánosan jellemzőek a Down For Whatever zenéjére a tördelt, breakdown-szerű riffek, az erős, sötét, személyesebb hangvételű vagy társadalomkritikus szövegek, melyek többszólamú (sokszor kórusként is funkcionáló), női vokálokkal kiegészített énekkel hallhatóak, helyenként scream betétekkel megerősítve a dalok mondanivalóját.

A zenekar első, “White Light” című albuma 2017 májusában jelent meg, melyet Császár Róbert (gitár), Zsoldos Dávid (dob) és Diószegi Kiki (ének) írtak meg és rögzítettek, majd a felvételek után csatlakozott a bandához Czink Zsombor (basszusgitár). Olyan nemzetközi zenekarokkal játszottak együtt, mint például az Eskimo Callboy, We came as romans, Helia, Ignite; majd az első magyar nyelvű kislemezük (Ennyi volt) után egy 14 állomásos magyarországi turnén vettek részt az AWS és a USEME zenekarokkal.

 

A Hypnosphere 2005 folyamán kelt életre Komáromban, bár aktívnak csak 2007-től mondható. Zenéjükben a szigorú, gépies gitárriffek és gótikusabb refrének uralkodnak.
A dobgép használata pedig csak fokozza az indusztriális metal jelleget.

ATEMPO.sk