Szarka Tamás és zenekara újévi koncertje Budapesten

Szarka Tamás és zenekara újévi koncertje Budapesten

2020. január 7-én, kedden kerül sor Szarka Tamás és zenekara újévi koncertjére a budapesti Művészetek Palotájában.

Az újévi koncerten a Ghymes legismertebb szerzeményei mellett Szarka Tamás Sósósó című szólóalbumának néhány darabja és a grandiózus 2018. augusztus 20-i budapesti tűzijáték dalai is hallhatók lesznek.

A belépő 5900 forinttól 12900 forintig terjed, helyfüggő. Kezdés 19.30-kor. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Szarka Tamás Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző, költő negyven éve áll színpadon. Irodalmi értékű szövegein túl dalait a már jól ismert, sajátos stílus jellemzi. Zenéje és versei hatnak az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre. A zene mélyről jön és erőt ad.

Zeneszerzői pályafutása szinte példa nélküli sikertörténet. Az elmúlt évtizedek alatt több mint háromszáz dalt szerzett (a harmincöt éves Ghymes együttes működése során eddig huszonhét önálló albumot jelentetett meg, melyekhez a dalszövegek mellett túlnyomórészt a zenéket is Tamás komponálta).

Ő jegyzi a 2018. augusztus 20-i budapesti tűzijáték zenéjét és verseit. A harminc perces, grandiózus mű Szent István király intelmeiről, Magyarországról, annak születéséről, fennmaradásáról és a ma emberének vele való kapcsolatáról szól.

Egész estés zenés színházi darabjait mind siker koronázta. Több mint háromezer koncertet adott a világ huszonöt országában, négy nagykoncertet a Budapest Arénában, 2016-ban pedig közös koncertet a világhírű Grammy-díjas gitárossal, Al Di Meolával.

 

Közreműködik

Miklósa Erika - Kossuth-, Liszt- és Prima Primissima-díjas koloratúrszoprán énekesnő

Hunyadi János Ének-Zenei, Nyelvi Általános Iskola kiskórusa
Vezényel: Felszeghy-Tóth Annamária karnagy

Óbudai Danubia Zenekar
Vezényel: Dénes-Worowski Marcell

ATEMPO.sk