Januári VVV Jazz Klub Esztergomban

2020. január 5-én, vasárnap 18.00 órától folytatódik a Jazz Klub sorozat az esztergomi Szentgyörgymezői Olvasókörben. A klub házigazdája, Vörös László jazz zongorista, háziasszonyai pedig (Vörösné) Strausz Eszter jazz zenész (fuvola, szoprán szaxofon) és Vörös Nikolett jazz énekes.

Vendégművészek ezúttal Luise Enzinger (ének), Péterfi Attila (basszusgitár) és Szabó Sipos Ágoston (dob).

Belépő 1500 forintért váltható a koncertre, 14 év alatt ingyenes. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

A klub 2017 februárja óta működik Esztergomban, a Szentgyörgymezői Olvasókörben. A klub házigazdái Vörös László, Vörös Niki és Vörösné Strausz Eszter jazz zenészek, akikhez minden hónap első vasárnapján más és más vendégzenészek érkeznek és egyedi, új atmoszférát teremtve különleges estéket hoznak létre. Minden alkalommal 5-6 olyan zenész találkozik és keresi a közös hangot, akik ilyen felállásban még sosem léptek színpadra, esetleg most találkoznak először. Egyszeri formációk, meglepetés energiák. 

 

Luise Enzinger 1991-ben született Grazban. Kelet-Stájerország hegyei között nőtt fel, egy zenével-telt házban. Tanult fuvolázni, gitározni és zongorázni, majd 16 éves korában kezdett ének-leckéket venni, jazz stílusban. Tanárai Simone Kopmajer osztrák jazz-híresség, és Anush Apoyan örmény jazzénekes. 2017-ben kitüntetéssel végezte zenei tanulmányait.

A 2017 őszén alakult Quintoza zenekar tagjaként számos jazz koncerten és workshopon vett részt Bossa Nova, Blues, Swing és Pop Balladák stílusirányzatokat érintve. Szólókoncertjein saját zongora- és gitárjátékával kíséri magát.

 

Péterfi Attila 1980-ban született Kaposváron. Először a Balatonlellei Általános Iskola, majd a fonyódi szakközépiskola padjait koptatta. Már gyerekkorában tudatosult benne, hogy a zene nélkülözhetetlen az életéből. Zenei tanulmányait az általános iskolában kezdte. 14 éves korában gitározni tanult, majd később váltott basszusgitárra.

Pár év autodidakta tanulás után 2000-től a Dr. Lauschmann Gyula Zeneművészeti Jazz szakközépiskolában folytatta tanulmányait. 2010-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, jazz-basszusgitár szakán végzett. Több kiváló magyar zenésszel dolgozott és dolgozik a mai napig is együtt. Tagja volt a B The First zenekarnak, melyet Pély Barnával közösen hoztak létre. Továbbá évekig dolgozott együtt a Vörös Niki Quartettel. Jelenleg állandó tagja a Keresztes Ildikó és Péter Szabó Szilvia zenekarának.

2014 óta Kovács Tamással zenei producerként és dalszerzőként is tevékenykedik. Keresztes Ildikó 2016-ban megjelent „Most” című nagylemez zenei munkálatait is ők vezényelték, amely 2017-ben aranylemez lett. A lemezre több általuk írt dal is felkerült. Néhány dal, melyben szerző vagy társszerző az országos kereskedelmi rádiókban hallható. (B The First – Aztán miért..? , Követem a szívem, Keresztes Ildikó – Adj valamit, Rómeó)

 

Szabó Sipos Ágoston
2015-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, jazz szakon. Elég vegyes a zenei ízlése, a fúvós New Orleans funkzenekarok kifejezetten a kedvencei közé tartoznak, de jazzt, rockot, elektronikus zenét és népzenét is hallgat

ATEMPO.sk