Két komédia egy színpadon Szőgyénben

Két komédia egy színpadon Szőgyénben

2020. január 12-én, vasárnap 18.00 órától önfeledt szórakozásra invitálják a látogatókat Szőgyénbe, a kultúrház színháztermébe, ahol egy este alatt két komédiát tekinthetnek meg az érdeklődők.

Bemutatásra kerül Soóky László Papa különböző hangszereken hegedül című darabja Lajos András előadásában, valamint Gyárfás Miklós Játék a csillagokkal című komédiája, a Nánai Színjátszó Csoport előadásában, melyben közreműködik a Little Symphony.

Az előadásra a XIII. Téli Színházi Esték keretében kerül sor. Belépő 6 euró (színházi bérlet), elővételben 7 euró, a helyszínen 8 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Papa különböző hangszereken hegedül - Egy - vagy két - lakodalom pontos leírása (monodráma a BÚCSI JAZZ zenekar megalakulásáról)

A darab a szerző édesapját idézi meg, aki miután 1948. február 6-án hazatért a II. világháború alatt túlélt hadifogságból, kiötlötte, hogy bármi áron zenekart alapít. E szándékát az indokolta, hogy akkoriban Búcson és annak környékén nagy volt a házasulási kedv, ám ott a közkedvelt Pepes zenekaron kívül más banda nem létezett. Bár az édesapa egyetlen hangszeren sem tudott játszani, de leporolta a korábban egy munkácsi özvegyasszonytól kapott hegedűjét, s összeverbuválta a különféle hangszerekkel rendelkező helyi embereket.

A szellemesen megírt, poénokkal és sajátos humorral fűszerezett szövegből megtudjuk, hogy miként alakult meg, utazgatott egy Zetor traktor pótkocsiján és érezte magát a vidéki lakodalmakban a zenekar.

Rendező: Keszég László
Előadja: Lajos András
Dramaturg: Varga Emese

ATEMPO.sk