Hogyan ettem kutyát? - Gál Tamás előadása Esztergomban

Hogyan ettem kutyát? - Gál Tamás előadása Esztergomban

2020. február 26-án, szerdán 18.00 órától kerül bemutatásra Jevgenyij Griskovec Hogyan ettem kutyát? című monodrámája Gál Tamás, Jászai Mari- és Dosky-díjas színművész előadásában, az esztergomi Művelődés Házában.

Belépő 2000 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

A Hogyan ettem kutyát? Jevgenyij Griskovec, kortárs orosz író, színész első monodrámája.

Új Csehov, új őszinteség - néhány a ráaggatott stílusteremtő jelzők közül. Ahogy magyarországi szakértője Tompa Andrea mondja: "Rajta keresztül, úgy tűnik, a színház ismét felfedezte a személyességet, az őszinteséget, a közvetlen hangnemet és az egyszerű halandót, a színészre lecsupaszított, eszköztelen, teatralitás nélküli színházat. Az ő színházi nyelvének a személyesség a legfontosabb ismérve."

A dráma története gyermekien egyszerű. Egy ember, az Elbeszélő arról beszél, miként szolgált le három évet a csendes-óceáni flottánál. Igen. A szöveg ereje nem a mit?, hanem a hogyan mondja el? kérdésben rejlik. Magyar nyelvterületen először, a világ színházi életében pedig - Jevgenyij Griskovec, és a kiváló lengyel őstehetség Marek Szitarski után - harmadszor mutatják be ezt a művet. Az előadás mögött ezúttal Gál Tamás (Elbeszélő) és Czajlik József rendező állnak.

A munkálatokban konzultánsként Hunčík Péter, látványtervezőként pedig Őry Kati vettek részt. Az előadás időtartama: 90 perc Ajánlott 14 éves kortól. A 9. Nemzetközi Kaleidoszkóp Fesztiválon Budapesten Gál Tamás Griskovec: Hogyan ettem kutyát? című monodrámával megnyerte a fesztivál fődíját, a Kaleidoszkóp Díjat.

ATEMPO.sk