A csütörtöki hölgyek - a Spirit Színház előadása Esztergomban

A csütörtöki hölgyek - a Spirit Színház előadása Esztergomban

2020. február 17-én, hétfőn 19.00 órától kerül bemutatásra Loleh Bellon A csütörtöki hölgyek című vígjátéka a Spirit Színház előadásában az esztergomi Művelődési Házban. Belépő 3000 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Három idős, vérbeli párizsi hölgy, Sonia, Marie és Helene csütörtök délutánonként együtt teázik. Mindez játékos, mozgalmas formában, hiszen a nők mindig szórakoztatóak. Igaz?

Valószínűleg mindenki ráismer egy-egy barátjára, ismerősére vagy önmagára egy csütörtöki hölgyben. Csütörtökönként minden szóba kerül: a múlt, a gyerekkor, a szerelmek, a család, a mindennapok kis örömei és kudarcai. Mindig megvitatják aktuális gondjaikat. Jelmezbál, részvények, kriptabővítés, sütés, fogpótlás, tévéműsor, gyereknevelés, munka, öregedés, halál.

Az írónő, aki maga is színésznő, teljes beleérzéssel éli és írja meg ezeknek a hölgyeknek az életét. Miközben pereg előttünk a játék, nyilvánvalóvá válik, hogy franciák, oroszok, magyarok nagyon hasonlítunk egymásra. Legalábbis az asszonyok.

“Nem vagyok író. Soha életemben nem ültem le íróasztalhoz. Kószálok a városban, ábrándozom. Kis papírdarabkákra párbeszédfoszlányokat jegyzek fel. Soha nem gondolok ki nagy elméleteket. Én az érzéseimmel gondolkodom.” Loleh Bellon

 

Szereposztás

Sonia - Papadimitriu Athina
Marie - Szabó Éva
Heléné - Borbáth Ottília
Jean - Jerger Balázs
Victor - Mészáros Tamás

Fordította: Szántó Judit
Rendező: Szitás Barbara

ATEMPO.sk