Mohamed Fatima Rimaszombatban

2020. július 31-én, pénteken este Mohamed Fatima lép fel a rimaszombati Ministrál clubban. Belépő 8 euró. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Fatima karrierjének első fontos állomása az 1997-es FILA RAP JAM volt, amit akkori formációjával, a Fekete Vonattal nyert meg. Utána lemezszerződést kaptak az egyik legnagyobb kiadótól. Az első album producere Dopeman volt. Eleinte a Ganxta Zolee és a Kartell előzenekaraként léptek fel. 1998-ban megjelent a ‘Fekete vonat’ című első lemezük, mely először arany, - majd platinalemez lett. Ezt további 2 album követte. A csapat fergeteges sikert ért el Magyarországon (3 albumból 2 platina, - egy aranylemez, Roma polgárjogi díj, 2 Aranyzsiráf díj) és külföldön is (Franciaországban 3 hétig a ‘Bilako’ című daluk vezette a slágerlistákat, ez alkalomból a CNN riportfilmet is forgatott a zenekarral). A Fekete Vonat 2003-ban oszlott fel, majd Fatima Londonba költözött és civil pályán helyezkedett el. 2012-ben visszatért Magyarországra, hogy szólóelőadóként újból a hazai pályán érvényesüljön, így benevezett a Voice c. műsorban, ahol egycsapásra visszakerült a köztudatba. Ezt a 2013-as Eurovíziós dalfesztivál követttel, melynek köszönhetően debütáló saját dala, a ‘Nem baj’ egycsapásra sláger lett, kiemelten játszották a rádiókban, YouTube-os össznézetsége elérte a 5.5 milliót. Az énekesnő közönsége egyre nőtt, a Facebook tábora átlépte a 80.000-et. 2013 decemberében megjelent első szóló albuma, melyen olyan remek zenészek, énekesek működnek közre, mint Maszkura, Bebe, az Irie Maffia, Gitano, stb. A második single nóta, a ‘Ragyog a szívem’ minden várakozást felül múlt, a 2014-ben a Mahasz éves rádiós listáján az első helyen végzett, YouTube nézettége átlépte a 10 milliót, amit még jónéhány nagy sláger és klip követett!

2015-ben Fatima 17 év után egy dal erejéig újra összeállt az egykori Fekete Vonatos zenésztársával, L.L. Juniorral, melyre nagysikerű videóklip forgott.

Az énekesnő legújabb albuma 2018 februárjában jelenik meg, rajta csupa új dallal és olyan duettpartnerekkel, mint Burai Krisztián, Missh, G.W.M, Mario, Mamoh. Kuriózumnak számit, hogy minden dalhoz készül videóklip!

ATEMPO.sk