Makám és Strigonia koncert - Zeneudvar 2020 Esztergomban

Makám és Strigonia koncert - Zeneudvar 2020 Esztergomban

2020. augusztus 8-án, szombaton folytatódik a Zeneudvar 2020 rendezvénysorozat az esztergomi Szentgyörgymezői Olvasókörben. Ezúttal 10.00 órától a Makám Együttes interaktív családi koncertjére kerül sor, majd 18.00 órától a Strigonia vonósnégyes ad koncertet.

Belépő 500 forintért váltható a koncertre külön-külön. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

Makám

A műsor tematikája az állatvilág és az ember, különösen a gyermekek kapcsolata. A műsor játékos formában igyekszik közelhozni a mai városi gyermekekhez a természetet, az erdőt, mezőt, tavat, folyót, s a benne élő állatokat. A dalok nem csak a gyerekeket szólítják meg, kicsit,  nagyot, öreget egyaránt hív, kik játékos kedvüket megőrízték. Hallunk a százlábú születéséről, a karikás szemű nyúl rémálmairól, egy álmedve téli settenkedéseiről, a csiga-bigák tavaszi báljának vendégseregéről, a kabócáról, aki nem szeretett tanulni és még a "ma született" aligátor gyerkőcre leselkedő veszélyekről is. Akinek ez sem elég, azzal kimegyünk az Állatkertbe és a Barlangszínházban meghallgatjuk az ott élő állatok hangversenyét.

 

Strigonia

Műsoron vidám hangvételű, ismert dallamok: polkák, keringők, tangók, operett és komolyzene részletek lesznek hallhatóak.

A vonósnégyes tagjai:

Pásztóiné Nádudvary Erika -hegedű
Bartha Magdolna-hegedű
Németh Judit-brácsa
Dudás Nikolet-gordonka

ATEMPO.sk