Temetés – a Komáromi Jókai Színház előadása

2021. május 28-án, pénteken 18.00 órakor lesz látható Nádas Péter Temetés című színműve a Komáromi Jókai Színházban, Bárdos Judit és Culka Ottó előadásában.

Belépés Stúdió 1 bérlettel. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Színházi csemegének ígérkezik a Temetés a Komáromi Jókai Színházban

 

Vegyél két remek szlovákiai magyar filmsztárt, egy Nobel-díj várományos író legendás darabját és Szlovákia legegyedibb hangú rendezőjét. Mindezt érleld együtt a Komáromi Jókai Színház épületében. Mi lesz ebből? Temetés.

Két színész. Üres tér. Kívül és belül. A cél tettenérni a teremtést. Nyakon csípni a csodát. Leleplezni a titkot. Leírni a folyamatot. Minden fölöslegtől megtisztítani az alkotást. Sem több, sem kevesebb, mint csak lenni. Jelen lenni. Létezni pőrén.

Metafizikus nyomozás. Mit is jelent az, hogy vagyunk. Hogy vagyunk? Köszönjük jól? Mik az érzelmek? Mi az őszinteség és mi a hazugság? Hogyan születik meg a műalkotás? Mi az öröm és mi a fájdalom. Mi valódi és mi hamis.

Nádas Péter Temetése szertartás. Játék. Alkímia. Laboratórium. Élet. Halál. A lét gyártása. A művészet előállítása. Érzelmek és gondolatok formába öntése. Dokumentumszínház. A láthatatlanról és a fölfoghatatlanról.

Szétválasztható-e test és lélek, tartalom és forma? Ki vagyok én? Ki vagyok én, ha nem magamat játszom? Ki vagyok én, ha magamat játszom? Felbukkan a térben két színész. Nem volt semmi és valami lett. Színház. Volt valami és semmivé olvadt. Színház. Kaland.

 

Játszák

SZÍNÉSZNŐ - Bárdos Judit m. v.
SZÍNÉSZ - Culka Ottó

Alkotók

Rendező - Rastislav Ballek m.v.
Díszlet- és jelmeztervező - Gadus Erika m. v.
Dramaturg - Forgács Miklós m. v.
Zenei munkatárs - Pálinkás Andrássy Zsuzsanna
A rendező asszisztense - Balázsy László

ATEMPO.sk
Fotó: Dömötör Ede