Ismerős Arcok koncert az Ács-Kapocs fesztiválon

Ismerős Arcok

2021. június 20-án, vasárnap 20.00 órától az Ismerős Arcok zenekar ad koncertet az ácsi Kastélyparkban, az Ács-Kapocs fesztivál zárásaként.

Előttük fellép 18.10-től az Őrzők és 17.30-tól a Ligeti Trió.

Mindenkit szeretettel vár a rendezőség. Az esemény az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően kerül megrendezésre.

 

A nemzeti érzelmű zenekar 1999. október 23-án alakult meg az Udvari Bolondok és a $texas együttes tagjaiból. Első időkben rhythm and bluest játszottak, de egy erdélyi út következményeként változott meg a szövegviláguk és témaválasztásuk, mely nagyrészt a magyar emberek és a nemzet sorsával, a trianoni döntés igazságtalanságával foglalkozik.

Az igényes és letisztult zenei alapokra épülő, tartalmas és értékes szövegvilággal megszólaló dalaik, a jelenkor divatzenei irányzatának alternatívájaként a mindennapi életünk, a család és a hazaszeretet, a kultúránk, az értékeink tiszteletéről és megóvásáról, valamint a közösségben való létezés fontosságáról szólnak.

Zenéjükben a népi elemek, népdalfeldolgozások mellett előfordulnak hard rock, heavy metal stílusú alkotások, illetve Éberálom című lemezükön több szám is erősen jazz-es beütésű.

Rendszeres meghívottai rangos hazai kluboknak, fesztiváloknak. Évente 100-120 élő koncertet adnak, ezek között 3-4 jótékonysági céllal kerül megrendezésre. Gyakran zenélnek határon túli magyaroknak is Erdélyben, Felvidéken, vagy Délvidéken egyaránt.

„Kortalan” zenei stílusuknak köszönhetően különböző generációk kedvelt előadójává váltak a Kárpát-medencében, valamint a világ számos táján élő külhoni magyarság körében.

Legismertebb daluk, a Nélküled igazi himnusszá vált, mely rendszeresen elhangzik többek közt a dunaszerdahelyi DAC focicsapat hazai mérkőzései előtt is.

ATEMPO.sk