Advent a Hargitán - a Zenthe Ferenc Színház és a Móricz Zsigmond Színház közös előadása Esztergomban

Advent a Hargitán - a Zenthe Ferenc Színház és a Móricz Zsigmond Színház közös előadása Esztergomban

2021. július 30-án, pénteken 21.00 órakor az Esztergomi Várszínházben kerül bemutatásra Sütő András: Advent a Hargitán című előadása a Zenthe Ferenc Színház és a Móricz Zsigmond Színház koprodukciójában.

Belépő 2000 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

A lelkünkhöz szól és gondolkodóba ejt Székelyföld különös, misztikummal, néphagyományokkal teleszőtt világa. Az isteni akaratban rendíthetetlenül hívők, ám az Úr döntéseivel mégis folyton pörlekedők világa ez. Itt a térképen feleslegesen keresett, mert valójában bennünk lévő Kis Romlás és Nagy Romlás mellett, a Hargita zord hegyei között éli életét a korán megözvegyült Bódi Vencel. Ide, a havasokba várja haza messzire szakadt övéit, de hiába. Itt bontakozik ki két fiatal tiszta, örömre készülő szerelme, ami ha kell, a halált is legyőzi. Itt találkozik a múlt és a jelen, a hűség és megbocsátás, az önzés és a hit, a szeretet és a sosem múló remény. Itt, ahol a tragédia és a csoda kézen fogva jár.

Szereplők

Bódi Vencel – Szarvas József (Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Érdemes és Kiváló művész)
Zetelaki Dániel – Jakab Csaba
Zetelaki Gábor – Hajdu Tibor
Árvai Réka – Tarpai Viktória (Jászai Mari-, Vastaps- és Teplánszky Kati-díjas művész)
Bódi Mária – Varga Fekete Kinga

Alkotók

Dramaturg - Sándor Zoltán (Balassi-díjas)
Díszlet- és jelmeztervező - Pallós Nelli
Rendezőasszisztens - Nagy Sára
Rendező - Susán Ferenc (Vastaps-díjas, T. Pataki emlékgyűrűs)

ATEMPO.sk