Gorbacsov titkai - Zolcer János könyvbemutatója Léván

Gorbacsov titkai - Zolcer János könyvbemutatója

2021. július 23-án, pénteken 17.00 órakor a Gorbacsov titkai című könyv bemutatójára kerül sor a lévai Reviczky Házban.

A rendezvény vendége Zolcer János, az ipolybalogi származású szerző, újságíró és nemzetközi tv-producer, aki évekig Németországban tartózkodott, majd Budapesten telepedett le, ahol a mai napig él, onnan igazgatja a világ húsz városában működő médiabirodalmát. Beszélgető partner Mészáros Zsuzsanna.

 

Zolcer János egy filmforgatás alkalmával járta végig Mihail Szergejevics Gorbacsovval, a kötet főszereplőjével, az Ő életének legfontosabb állomásait: szülőfaluját, a Kreml-t, a Moszkva melletti dácsáját, a Kaukázust, Németországot, Izraelt és Amerikát. A „Gorbacsov titkai” című könyv sok szempontból érdekes olvasmány. Először is rendkívüli a felvidéki magyarság történetében, hogy egy hazai szerző világtörténelmi rangú államférfiakkal készítsen beszélgetéseket. Az újságírónak így nem csupán Gorbacsovval, a „peresztrojka atyjával” nyílt lehetősége a találkozásra, akivel a legtöbb időt töltötte, hanem a hozzá hasonló neves tisztségviselőkkel is, mint például George Herbert Walker Bush, Helmut Kohl, Simon Peres, Hans-Dietrich Genscher, Jasszer Arafat, Fidel Castro, Nelson Mandela, sőt személyesen megismerkedett II. János Pál pápával is. Egyaránt különleges a kötet műfaja, melyet az író hibridnek, „a dokumentumriport-interjú-írói fantázia könnyed, olvasmányos formában előadott dokumentum-mesének” minősít. Ezáltal nemcsak a felnőtt korosztályt célozta meg, hanem a fiatalabbak érdeklődését is szerette volna felkelteni. A könyv lapjain elhelyezett QR kódok okostelefonnal lejátszható, rövid videókat nyitnak meg, melyek az egyes szereplőket és helyszíneket mutatják be. A mű ezen különleges szerkezete, a szép nyelvezet, valamint az interjúkban megjelenő eredeti információk és fotók maradandó szellemi élményt nyújtanak, hiszen a történetben szereplő emberek döntései kihatottak mindnyájunk életére.

 

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

ATEMPO.sk