Az operettkirály: Lehár Ferenc életútja - könyvbemutató Rimaszombatban

Az operettkirály-Lehár Ferenc életútja - könyvbemutató

2021. július 27-én, kedden 17.00 órakor kerül sor Klemen Terézia és Margitay Zoltán ‘Az operettkirály - Lehár Ferenc életútja’ című könyvének zenés bemutatójára Rimaszombatban, a Csillagházban.

Közreműködik Klemen Terézia, a könyv Pro Urbe-díjas, komáromi társszerzője, valamint Nagy Ibolya Déryné-díjas operettprimadonna Budapestről.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

„E művünk hiánypótlást is szolgál, hiszen magyar nyelven eddig egyetlen átfogó kötet sem jelent meg a 150 évvel ezelőtt született zeneszerző, operettkomponista, karmester munkásságáról. Igaz, hogy vannak róla szóló, német nyelvű és németből magyar nyelvre fordított könyvek, valamint Szénássy Zoltán helytörténészünk kevésbé vaskos kötete is megemlítendő.”

Én arra törekedtem, hogy a Mester életművének időtállóságát bizonyítsam be, valamint azt is, hogy a világ legjelentősebb zenei színpadjain, New Yorktól, Londonon át, Sydney-ig még manapság is nagy sikerrel, teltházas operaházakban játsszák a Lehár-műveket, tehát a szerző és operettjei napjainkban is egyaránt divatosak“ - indokolta Az operettkirály megírását Klemen Terézia.

 

Nagy Ibolya magyar Déryné-díjas énekesnő, színésznő, operett primadonna, a Dankó Rádió alapító szerkesztő- műsorvezetője, melyben a Túl az Óperencián című operettműsort szerkeszti és vezeti.

ATEMPO.sk