Örökzöld slágerek és Lehár Ferenc könyvbemutató Füleken

Örökzöld slágerek és Lehár Ferenc könyvbemutató Füleken

2021. július 30-án, pénteken 18.00 órakor kerül sor Klemen Terézia és Margitay Zoltán ‘Az operettkirály - Lehár Ferenc életútja’ című könyvének zenés bemutatójára Füleken, a Magyar Közösségi Ház udvarán.

Közreműködik Klemen Terézia, a könyv Pro Urbe-díjas, komáromi társszerzője. Megtekinthető lesz a Lehár Ferencről készült kiállítás is.

Zenés műsort ad Nagy Ibolya Déryné-díjas operettprimadonna parntrével, Mészáros János Elek operaénekessel.

A belépődíj tetszőleges. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

„E művünk hiánypótlást is szolgál, hiszen magyar nyelven eddig egyetlen átfogó kötet sem jelent meg a 150 évvel ezelőtt született zeneszerző, operettkomponista, karmester munkásságáról. Igaz, hogy vannak róla szóló, német nyelvű és németből magyar nyelvre fordított könyvek, valamint Szénássy Zoltán helytörténészünk kevésbé vaskos kötete is megemlítendő.”

Én arra törekedtem, hogy a Mester életművének időtállóságát bizonyítsam be, valamint azt is, hogy a világ legjelentősebb zenei színpadjain, New Yorktól, Londonon át, Sydney-ig még manapság is nagy sikerrel, teltházas operaházakban játsszák a Lehár-műveket, tehát a szerző és operettjei napjainkban is egyaránt divatosak“ - indokolta Az operettkirály megírását Klemen Terézia.

ATEMPO.sk