A megfeszített - a Kormorán zenekar rockoperája Esztergomban

2021. augusztus 6-án, pénteken 21.00 órakor Koltay Gergely, Szűts István és a Kormorán zenekar A megfeszített című rockoperáját mutatja be a Magyarock Dalszínház az Esztergomi Várszínházban.

A belépő 2 500 forint. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők. A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

A rockopera mai világunkba helyezi az evangéliumi történetet, amelyben a Vezér boldogság-pótlékként a pusztító szert kínálja a népnek, míg vele szemben a Mester a szeretet hatalmát szegezi szembe Mammon hatalmával, s az életet teremtő testvériséget és megbékélést hirdeti. A rendező szavaival élve a darab azt fejezi ki, hogy a kegyetlen árulás és az elviselhetetlen testi és lelki gyötrelmek ellenére a Rossz sohasem győzheti le a Jót, az igazságtalanság az igazságot. A Mester keresztfája előtt megidézzük a magyar történelem nagyjait, akik a “Jót képviselték és ezért az életüket áldozták.”

Szereplők

A Mester – Bedőcs Imre
A Vezér – Vadkerti Imre/Gombás Ádám
Lány – Kuczmann Ágnes
Az Áruló – Bánfi Csaba
Tanítványok – Balogh Attila, Bene Zoltán, Gerdesits Ferenc, Gombás Ádám, Krncan Milán, Makrai Pál, Mészáros Tamás, Szabó Dávid, Gál László
A Vezér Szolgái – Pipper Róbert, Takács Emil, Zalka Norbert
A Nép – Enyingi Zsófia, Farkas Barbara, Gulyás Vivien, Kalmár Barnabás, Kollárik Péter, Pipper Dávid, Soós Julianna, Tar Gabriella, Tóth Dorottya, Turi Adrienn, Vizeli Ágota

Alkotók

Jelmez - Másikné Vizeli Anita
Díszlet - Siklósi József
Hang - Kecskeméti Attila
Rendezőasszisztens - Kovács Anna
Ügyelő - Kormányosi Miklós
Koreográfus, asszisztens - Koska Melinda
Koreográfus - Bakó Gábor
Rendező - Vizeli Csaba

ATEMPO.sk