Színes Szlovákia - kisebbségek kultúrája Pozsonyban

2021. augusztus 25-én, szerdán kerül megrendezésre a pozsonyi Komenský téren és KC Dunaj-ban a kisebbségek kultúráját bemutató programsorozat Színes Szlovákia címmel.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.A rendezvény az aktuális óvintézkedések betartása mellett kerül megrendezésre.

 

Program

Komenský tér
10.00 Kecskés Marika: Hogyan szelidültek meg a vadállatok? - kétnyelvű báb előadás
11.00 Arcfestés, trikófestés
13.30 Romathan: Kuchárik Ham Ham - roma színházi társulat előadása szlovák nyelven

KC Dunaj
18.00 Varieté X - a Vekker Műhely színházi előadása
A Vekker Műhely bemutatja Varieté X című tantermi színházi produkcióját, amely az idegengyűlölet témájával foglalozik: miért vagyunk olyan érzékenyek az idegenekre. A Vekker Műhely a színházi nevelés alternatív formáit alkalmazva oktatja, neveli, szélesíti a diákok látókörét. A Varieté X elsősorban a középiskolás korosztályt célozza, de aktuális megközelítéseivel minden néző számára érzékletesen járja körbe az emberi gyűlölet kérdéskörét. Az előadás magyar nyelven zajlik, szlovák feliratozással.

Játszák: Dékány Nikolett, Laboda Róbert, Romada Rakottyay Katalin, Tóth Gábor

20.30 Kifia zenekar - Várkonyi csibészek
A Színes Szlovákián lép fel először a Várkonyi Csibészek utánpótlás-zenekara, a Kifia. A Common Vibe Egyesület azért született, hogy lehetőséget nyújtson Ózd környéki gyerekeknek a zenével való foglalkozásra, és ezáltal segítse felzárkózásukat a többségi társadalomba. Első zenekaruk, a Várkonyi Csibészek szép sikereket ért el - ám a cél mindig is az volt, hogy egyre több gyerek csatlakozhasson programukhoz és ismerkedhessen meg a közös zenélés örömével.

22.00 Vinnie Lonely
Szlovákia egyik legmenőbb techno párosának, a PLUSplus Ákosának solo projektje. Eredetileg a Vinnie Lonely név szójátékban összeolvasva vinyl only-t jelent, miszerint csak lemezről játszik főleg világzenét, discot, funkot és elektronikus tánczenét. Az éjjeli időpontokban digitális zenével is gazdagítja szettjeit. Budapesten hallhattátok már a Pontoonban, rendszeresen a Nemdebárban, a Központban, Pozsonyban a Nu Spirit clubban és Bárban, a rádio_FMen, a SunDeck hajón, a KC Dunajban, és megannyi érdekes helyen.

ATEMPO.sk